banner564

Siyasi konuları görüşecek

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Gottemoller, Güney Kıbrıs’a da uğrayacak

Siyasi konuları görüşecek
banner598

   ABD Dışişleri Bakanlığı silah denetimi ve uluslararası güvenlikten sorumlu Müsteşarı Rose Gottemoller’in Hollanda’dan başlayıp ardından İsrail’le devam edeceği bölge ziyareti çerçevesinde Güney Kıbrıs’a da gideceği, Rum tarafında olacağı süre içerisinde bölgesel güvenlik ve siyasi-askeri konularını görüşeceği bildirildi.
    Fileleftheros  Gazetesi, Gottemoller’in Güney Kıbrıs’ı da kapsayan ziyaret programının ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklandığını belirtti.

   Habere göre, Gottemoller birkaç gün önce ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile birlikte Hollanda’nın Lahey kentindeydi, dün ise heyetiyle birlikte İsrail’e gitti. İsrail’de ABD-İsrail 43’üncü Ortak Siyasi Askeri Grup toplantısına katılacak ve İsrail hükümetinden güvenlik konusundaki meydan okumalar hakkında bilgi alacak.
   Gazete Gottemoller’in Cuma günü de Güney Kıbrıs’a giderek, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve diğer yetkililerle, ikili ilişkiler, bölgesel güvenlik ve siyasi-askeri meseleleri görüşeceğini, Güney’de kalacağı süre içersinde Suriye kimyasal silahlarının imha programı koordinatörü ile de görüşeceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2014, 00:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474