banner564

Küçük Suna gururlandırdı

Küçük Piyanist Suna Alsancak, İzmir'de düzenlenen 1. Uluslararası Mozart Akademi Piyano Yarışması'nda birincilik ödülü kazandı.

Küçük Suna gururlandırdı
banner598
Kıbrıslı Türk müzisyen Ali Hoca’nın da yer aldığı jüri tarafından ödüllendirilen 8 yaşındaki Suna, böylece uluslararası ödüllerine bir yenisini ekleyerek altıncı kez ödül sahibi oldu.
Suna yarışmada, 5-8 yaş grubunda aralarında Türkiye, Azerbaycan ve Norveçli yarışmacıların bulunduğu altı yarışmacıyla yarıştı. İki turda gerçekleşen yarışmanın ilk turunda Suna Bach'ın İki Sesli İnvention Do Major ve Mozart'ın Sonat Do Major eserlerini, ikinci turunda ise Oesten'İnDollyDreams ve hocası Rauf Kasimov'un Bulgaristan'da ödül kazanan Zeybek isimli eserini seslendirdi. 
İlhan Cinpir (Türkiye), Ali Hoca (Kuzey Kıbrıs), Cem Babacan (Türkiye), Alexander Mekaev (Rusya) ve Prof. SaidaBehbudova'dan (Azerbaycan) oluşan 5 kişilik Seçici Kurul, üstün performans sergileyen Suna Alsancak'ı birincilik ödülüne layık gördü. Suna Alsancak'a birincilik ödülü olarak madalya, cumhuriyet altını ve katlım belgesini, Mozart Akademi direktörleri,opera sanatçıları İlhan-Fatma Cinpir verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474