banner564

İlginç iddia

Bülent Arınç, CHP ve MHP’nin AK parti’yi engellemek için HDP’yi ‘Koç başı’ gibi kullandığını savundu

İlginç iddia
banner598
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim sonuçları ile ilgili olarak HDP’nin başarısında CHP ve MHP’nin katkılarının olduğunu söyledi. Arınç, MHP’ye yüklenerek, "Bahçeli zafer kazanmış komutan edasıyla 'hadi bakalım HDP ile koalisyon kurusunlar’ diyor. HDP sizin HDP’niz, eser sizin eseriniz, HDP’nin başarısında sizin de katkınız var. Öncelikle zahmet olmazsa koalisyonu siz deneyin. Sonucuna göre de 'yetiş AK Parti' dendiğinde biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız.’’ dedi.
Bülent Arınç, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 13 yıldır AK Parti’de hep zaferler ve başarılar gördüğünü ifade eden Arınç, üzgün olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Dün akşam itibarıyla da aktif siyasete veda etmiştim. Veda ettiğimiz günde de büyük bir zafer görmek isterdim. Maalesef sonuç böyle olmadı. AK Parti tek başına iktidar olma imkanı bulamadı. Aldığımız sonuç ortadadır. Sadece üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. HDP açısından bir başarı olduğunu hepimiz kabul etmeliyiz. Çok sayıda milletvekili çıkardılar. CHP ve MHP başarılı değildir. MHP oyunu yüzde 17 bile yapamamıştır ve ancak HDP’ nin çıkarabildiği kadar milletvekili çıkarmışlardır. CHP başarılı değildir. 25 olan oyunu 28 bile yapamamışlardır. Türkiye'nin neredeyse yüzde 40’nda yoklardır.” 
Bu seçimde AK Parti’yi engellemek için HDP’nin kullanıldığını savunan Arınç, "HDP bir projedir. CHP oylarını vermiştir HDP barajı geçsin diye MHP aleyhinde bir kelime söylememiş ve hatta maddi destekte bulunmuştur. HDP, AK parti iktidarını yıkmak AK Parti kalesine girmek için bir koçbaşı gibi kullanılmıştır." dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474