banner564

Mutlu bireyler yetişiyor

2003 yılında başladığı eğitim faaliyetlerine aralıksız devam eden Cıvıltı Çocuk Kulübü, binlerce öğrenciyi okula hazırladı

Mutlu bireyler yetişiyor
banner598
Özlem SAĞLAM
Başkent Lefkoşa’da, 2003 yılında başladığı eğitim faaliyetlerine aralıksız devam eden Cıvıltı Çocuk Kulübü, binlerce öğrenciyi okula hazırladı. Deneyimli ve sahasında uzman öğretmenlerin gözetiminde eğitimlerine devam öğrenciler, Cıvıltı’da olmaktan çok mutlu görünüyor. Okul yöneticisi Mine Sancak, 3-11 yaş arasında çocuklara okul öncesi ve etüt olarak hizmet vermekte olduklarını ifade etti. 
Eğitim Bakanlığının müfredatına uygun olarak konularının haftalara bölündüğünü ve okul içi aktivitelerin yanısıra okul dışında da gezi ve gözlemlerle eğitimlerini pekiştirdiklerini söyleyen Sancak, Çocukların çeşitli faaliyetler ve oyunlarla kendileri için gerekli temel bilgi ve temel kavramları öğrenirken aynı zamanda el becerilerini geliştirip yaratıcı bir zekaya sahip olduklarını anlattı.

3-4 yaş grubuna tam gün eğitim
Cıvıltı Çocuk Kulübü’nde 3-4 yaş çocuklara tam gün anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine de okul sonrası etüt eğitimi veriliyor. Deneyimli öğretmenlerin nezaretinde eğitim gören çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyor.
Okulda Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği müfredat yanında yapılan değişik aktiviteler ile çocukların birçok özellik kazanmasına yardımcı olunuyor. 

Amaç, kendine güvenen, mutlu bireyler yetiştirmek
Okul için belirlenen başarı ölçüleri şöyle sıralanıyor; Bilgili ve başarılı, sosyal yönü gelişmiş, arkadaşlarına, büyüklerine ve çevresine karşı duyarlı ve saygılı, sevgiyi ve dostluğu benimsemiş, bencil değil, paylaşımcı, kendine güvenen, mutlu bireyler yetiştirmek.
 Okulda tam gün eğitim gören 3-4 yaş grubu çocukların renkleri, sayıları ve şekilleri tanımaları için çeşitli eğitimler veriliyor. Yaş itibarı ile bu çocukların okulda sıkılmamaları için çeşitli eğlenceli oyunlar düzenlenerek eğitim veriliyor. Yine okulda bu çocukların arkadaşları ile iyi geçinmesi, paylaşımcı olmaları ve biribirleri ile dostluklar kurabilmeleri için de özel eğitimler veriliyor. Okuldaki eğitmenler tüm bu faaliyetler yanında çocukların el becerilerinin gelişmesi için de birçok faaliyetleri bulunduğunu belirttiler.
Cıvıltı Çocuk Külübündeki çocuklar okul içerisinde eğitim gördükleri kadar zaman zaman düzenlenen gezilerle de görerek ve dokunarak da eğitim alıyorlar. Minikler yıl içerisinde hazırladıkları çeşitli oyunları, dansları ve kısa gösterileri de aileler ve meraklıların katıldıkları özel günlerde katılımcıların beğenisine sunuyor. Yapılan tüm bu faaliyetler sonunda hedef çocukların evlerine mutlu ve güler yüzlü olarak dönmesi.
 
Kitap sevgisi kazandırılıyor
Anaokul ve ilkokula giden çocuklar için düzenlenen etüt saatlerinde, çocukların hem ödevlerinin yapılması hem anlamadıkları konuların tekrar edilmesi hem de gördükleri konuların pekiştirilmesi için eğitimler veriliyor. Yine etüt saatlerinde Türkçe, İngilizce ve Matematik destek programları da uygulanıyor. Bu saatlerde eğitim gören çocuklara kütüphane çalışmaları ile kitap sevgisi kazandırılarak, okuma ve anlama yeteneklerinin geliştirilmesi de hedefleniyor.
 
Yemekler özel, servis var
Okulda eğitim gören çocukların yediği yemekler özel aşçı tarafından, beslenme uzmanının da tavsiyeleri alınarak hazırlanıyor. Bu şekilde çocuklara doğru yemek yeme alışkanlıkları kazandırılmaya çalışılıyor. Yine okula devam eden minikler için evden okula ve okuldan eve servis imkanı da bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473