banner564

Nilgün Sarp’tan eğitime katkı

LAÜ’lü Profesör, Pan American Health Organisation’ın kitabını Türkçeleştirdi

Nilgün Sarp’tan eğitime katkı
banner598
   Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Sarp, Pan American Health Organization (PAHO) “Natural Disasters, Protecting The Public’s Health” kitabını Türkçe’ye çevirdi.
   Nobel Akademik Yayıncılık tarafından basılan ve Sarp tarafından Türkçe’ye “Doğal Afetler, Toplum Sağlığını Koruma” olarak çevrilen kitapta; afet etkilerini azaltma ve afet sonuçlarını azaltmada sağlık sektörünü etkili bir şekilde yönetmek için idarecilerin karar alma mekanizmasında güven duyabilecekleri bir çerçeve belirlemede sağlık sektörünün rolü anlatılmakta.
   Pan American Health Organization’nın  (PAHO) Amerika, Washington DC’de bulunan merkez kütüphanesinde Türkçe çevirisiyle de yer bulan kitap, bir taraftan afete hazırlık sürecinin çok yönlü doğasının altını çizmekte, bir taraftan da sağlık sektörü afet planları, koordinasyon yolları ve afet vurmadan önce uygulanacak özel teknik programları da sunmakta.
   Kitap ile ilgili bilgi veren Sarp, kitabın öncelikle afete hazırlık, müdahale ve afet etkisi azaltma konularında görev alan sağlık sektörü uzmanlarına yönelik olduğunu  “ancak afet yönetimi öylesine sektörler arası bir oluşum haline gelmiştir ki, afet etkisi azaltma konusuna ilgi duyan herkes, bu kitapta temel bilgileri bulabilecektir” dedi. 
   Sarp, toplum sağlığı öğrencilerinin ve akademisyenlerinin derslerde, diğer etkinliklerde de bu kitaptan faydalanabileceklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474