banner564

“Öncü ve yenilikçi vizyon”

GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karakartal, yeni akademik yıla hazır olduklarını belirtti

“Öncü ve yenilikçi vizyon”
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karakartal fakültelerinin 2014-2015 akademik yılına yeni bir vizyonla hazır olduğunu açıkladı. Üniversitenin bir gelenek işi olduğunu ve dünyanın her yerinde büyük üniversitelerin bir geçmişe, deneyime ve geleneğe dayandığını dile getiren Prof. Karakartal şöyle devam etti:
“KKTC’nin ilk üniversitesi olan GAÜ bu gelenek ve deneyim olgusunun adamızdaki taşıyıcısı ve yaratıcısıdır. 30 yıllık üniversite ve eğitim-öğretim yaşantısını başarıyla geride bırakan Girne Amerikan Üniversitesi, öncü ve yenilikçi vizyonuyla eğitim dünyamıza hizmetini sürdürmektedir. Bu bağlamda GAÜ Eğitim Fakültemiz, genç ve dinamik kadrosunun yanına deneyimli öğretim üyelerini ekleyerek bir sentez gerçekleştirmiştir. Eğitimi bilen bu kadro tüm gençlerimize bilgi ve deneyimlerini aktarmak arzusuyla doludur. GAÜ Eğitim Fakültemiz eğitim ve toplum hayatımıza “ideal öğretmen, akademisyen, araştırmacı ve danışman” yetiştirmeyi ilke edinmiştir. YÖK/YÖDAK onaylı programlarımızla ve Pedagojik Formasyon Sertifika Programımızla, öğrencilerimize zengin bir eğitim yelpazesi ve seçeneği sunuyoruz.”

40 öğretim üyesi...
GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karakartal, “her ülkede ve özellikle Türk toplumunda “öğretmenlik, akademisyenlik ve araştırmacılık” saygı duyulan mesleklerdir” dedikten sonra, hayatımızda mutlaka bir rol oynamış ve iz bırakmış öğretmen veya öğretmenlerimiz bulunduğunu hatırlatarak “GAÜ Eğitim Fakültesi’nin öğretmen-akademisyen ve araştırmacı yetiştiren programlarıyla öğrencileri bu ayrıcalıklı mesleğin üyesi yapmayı amaçladıklarını” söyledi. Prof. Karakartal, GAÜ Eğitim Fakültesi’nin 33 tam zamanlı ve 7 yarı zamanlı olmak üzere alanında uzman toplam 40 öğretim üye ve elemanıyla eğitim faaliyetini yürüteceğini ifade ederek şöyle dedi: 
“GAÜ Eğitim Fakültemizin zengin bir alt yapısı vardır. Kıbrısımızın sıcak ayları düşünülerek öğrencilerimiz derslerini klimalı sınıflarda dinleme olanağına sahip kılınmıştır. Modern fakülte binamız Freedom Complex öğrencilerimize huzurlu, ferah bir eğitim ve yaşam alanı sunmaktadır. Üniversiteli olmak, üniversitede okumak ve bir meslek edinmek insan için bir ayrıcalıktır. Birikim, deneyim, bilgi ve geleneği harmanlayan Girne Amerikan Üniversitemizin bünyesindeki Eğitim Fakültemiz, öğrencileri bu ayrıcalık ve gelenek adresinde, GAÜ Eğitim Fakültesi’nde buluşmaya çağırıyor.”

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2014, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473