banner564

Ortak sevinç

DAÜ Stadyumu’nda yer alan törende, 41 ülkeden bin 833 mezun diplomalarını aldı

Ortak sevinç
banner598
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezuniyet töreni önceki gün akşam yapıldı.
DAÜ Stadyumu’nda yer alan törende 41 ülkeden bin 833 mezun diploma aldı. Böylece DAÜ’nün mezun sayısı 98 ülkeden olmak üzere 42 bini aştı.
Mezuniyet törenini, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, 28. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Tayyar Süngü, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif de izledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başlayan törende mezunlar adına sembolik ağaç dikimi gerçekleştirildi. 
Konuşmaların ardından tören, diploma ve ödüllerin verilmesi, Direnen Mızıkacılar konseri ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Siber: Yönetimde özerklik çok önemli
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin diploma alarak hayata açılan en önemli kapılardan birini araladıklarını, kariyerlerindeki en büyük güvencenin ise aldıkları akademik eğitim ve özgüven olacağını kaydetti.
Siber, üniversitelerin toplum yaşamında her zaman önemli olduklarını belirterek, “Güçlü üniversite özerk üniversitedir. Akademik özerklik, yönetimde özerklik çok önemlidir” dedi..


Akça: KKTC bir eğitim ülkesi...
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, mezunların diploma alarak hayatlarında çok önemli bir aşamaya geldiklerini ifade etti.
Dünyanın giderek daha da küreselleştiğini ve birçok sınırlamaların ortadan kalktığını kaydeden Büyükelçi Akça, dünyadaki tüm insanların birbiriyle yarış ve rekabet halinde olduğunu belirtti.
KKTC’nin artık bir eğitim ülkesi olduğunu ve bunun tescillendiğini söyleyen Akça, KKTC’deki 8 üniversitenin 7’sinde bugünlerde mezuniyet törenleri yapıldığını, bunun da KKTC’nin eğitim adası olduğunun kanıtı olduğunu söyledi
Akça, KKTC’nin nüfusuna göre büyük oranda üniversite öğrencisini barındırdığını, yetiştirdiğini ve dünyaya gönderdiğini belirtti.
Akça, “DAÜ, Kuzey Kıbrıs Türkü’nün neleri başardığının bir göstergesidir. KKTC’deki kurumlar arasında parmakla gösterilen bir kurum olmuştur ve bununla gurur duyuyoruz” dedi.

Kaşif: varız, var olacağız…
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif de, “KKTC vardır, var olacaktır. Var olmaya da niyetimiz tamdır” dedi.

Öztoprak: Dünya standartlarında eğitim
DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak da, üniversitenin her yıl gelişen altyapısı ve kaliteli akademik personeliyle dünya standartlarında eğitim verdiğini, 92 ülkeden 16 bin öğrencinin farklı kültürlerle uyum içinde yaşadıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473