banner564

Sıcacık bir yuva

Hamitköy’de bulunan Pamuk Şekerim Kreş ve Anaokulu, 0-2 yaş ve 3-6 yaş grubu öğrencilere eğitim vermekte

Sıcacık bir yuva
banner598
Özlem SAĞLAM
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Hamitköy’de 2013-2014 yılı eğitim ve öğretim yılına başlayan Pamuk Şekerim Kreş ve Anaokulu 0-2 yaş ve 3-6 yaş grubu öğrencilere eğitim vermekte. 
Diyalog’a konuşan okul müdürü Müesser Erenler, Pamuk Şekerim Kreş ve Anaokulu’nda öğrencilerin oyun merkezli eğitim ile eğlenceli etkinliklere de katılarak kendilerini geleceğe hazırladığını söyledi.
Erenler, “Onlar hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Burada mutlu olan çocuklar günün nasıl geçtiğini anlamıyorlar” dedi. 

Üretken ve yaratıcı bireyler yetişiyor
Erenler, okulun etkinlikleri arasında Müzik, İngilizce, Bilişsel Etkinlik, Sanatsal Etkinlik, Master Kids, Seramik, Çocuk Fitness, İzcilik vb gibi birçok aktivite ve derslerle beslenen çocukları; mutlu, paylaşımcı, üretken, yaratıcı ve sosyal bireyler olarak yetişmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Öncelik sevgi, hoşgörü ve hijyen
Okuldaki eğitim programları etkin öğrenme ilkeleri doğrultusunda hazırlanmakta olduğunu ifade eden Erenler, çocukların öğrenme deneyim kazanma ve beceri geliştirme olanakları veren düzenli yaşantılara imkan sağladıklarını belirtti.
Eğitim hayatında 6’ncı yılını dolduran Pamuk Şekerim Kreş ve Anaokulu 1100 m2 kapalı alanı, 260 m2 kauçuk kaplama dış mekan oyun alanı, 460 m2 çim spor kompleksi, açık yüzme havuzu ve 80 m2 sinema salonu ile minklere ferah bir ortamda eğitim veriyor , Okul yetkilileri, eğitime hayatına başladıktan sonra kısa sürede iyi bir isim yaptıklarını, bunun sebebinin de hem çok donanımlı bir okul olmaları, hem çağdaş eğitim verikleri hem de yeniliklere her zaman açık oldukları ve bunları takip ettikleri için olduğunu belirttiler. “Okul öncesi eğitimin yeni adı, yeni tadı” parolasıyla hizmet vermeye başlayan okulda, öncelikle sevgi, hoşgörü ve hijyen temel alınarak eğitime başlandı. Bu sebple de okulda görev yapan tüm eğitmenler okul öncesi çocuk gelişimi eğitimi alanlardan seçildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2014, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474