banner564

İlkeleri hep yaşayacak

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ncı ölüm yıldönümü dolayısıyla törenler düzenlendi

İlkeleri hep yaşayacak
banner598
Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle Lefkoşa’daki ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.
Protokol sırasına göre çelenklerin Anıt’a sunulmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, 28 ve 39’uncu Tümen Komutanları Tümgeneral Taci Kurul ve Tümgeneral Sadık Piyade, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, Ana Muhalefet Partisi Başkanı Hüseyin Özgürgün, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, bazı bakanlar, milletvekilleri, diğer askeri erkan ve sivil yetkililer, siyasi parti başkan ve temsilcileri, üniversite rektör ve temsilcileri, sivil toplum örgütleri, kurum, kuruluş ve okul temsilcileri hazır bulundu.
Anıta çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilerek yarıya indirildi. Tören, Anıt Özel Defteri’nin imzalanmasıyla sona erdi.
Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anma etkinliğine geçildi.

Tüm ilçelerde anıldı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ncı ölüm yıldönümü dolayısıyla dün KKTC genelindeki tüm ilçelerde ve birçok kurum ve kuruluşta törenler düzenlendi.
Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anma törenine;  Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Kurmay Yarbay Mustafa Aksaç ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği adına Zeynep Kıvılcım birer konuşma yaptı, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Korosu oratoryo sundu. Etkinliğe, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, bazı bakan ve milletvekilleri, askeri ve sivil temsilciler katıldı.

Berova: 10 kasım yas günü değil 
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova,  Türkiye Cumhuriyeti kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76’ncı yıldönümünde onu anmak ve mirasına olan minnettarlığı ifade etmek için toplanıldığını belirterek konuşmasına başladı. Berova, ölümsüzlüğün insanlığın en büyük amacı olduğunu söyleyerek, ölümsüzlüğe ulaşmanın yollarından birinin de bir buluş, aşı, zafer, inkılaplar yoluyla dünyayı daha yaşanılabilir bir yer yapmak olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2014, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473