banner564

Kahire’den sonra Tel Aviv

Güney Kıbrıs ile İsrail arasında Güvenlik İşbirliği anlaşması imzalanacak

Kahire’den sonra Tel Aviv
banner598
  Güney Kıbrıs ve İsrail, Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarının güvenliği alanında işbirliği anlaşmasına hazırlanıyor. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in 2 Aralık’ta gideceği Tel Aviv’de İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile “enerji kaynaklarının korunması” ile alakalı bütün konuları masaya yatıracağı haber verildi. 
   Fileleftheros haberi “Güvenlik İçin Anlaşma... Anastasiadis ve Netanyahu Türkiye’nin Tehditlerine Rağmen İlerlemeye Hazır... Ankara: Markaj Kurallarının Uygulanması Emri” başlığıyla manşete çekti.
İsrail ile Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarının güvenliğiyle ilgili bir anlaşma yapmanın Rum Yönetimi açısından büyük öneme sahip olduğuna vurgu yapan gazete, Rum Yönetimi’nin, “böyle bir anlaşmanın Türkiye’nin bölge ile ilgili emelleri açısından caydırıcı olması” beklentisinde olduğunu yazdı. 
    Gazete Güney Kıbrıs ile İsrail arasında yapılacak yeni anlaşmada Yunanistan’ın da rolü olacağına, sonraki aşamada bu üç ülkenin (Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail) Kahire’dekine benzer ortak bir deklarasyona gitmelerinin de muhtemel olduğuna işaret etti. Haberini “Enerji Kaynakları Güvence Altına Alınıyor... Lefkoşa Kahire’den Sonra İsrail İle Yeni Önemli Anlaşmaya İlerliyor” başlığıyla iç sayfasında detaylandıran gazete, Rum Yönetimi’nin gerek Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyet ve uyarılarına gerekse üçüncü taraflarca yapılması muhtemel müdahalelere karşı emniyet supabı olsun diye enerji eksenli iki paralel ittifak oluşturmaya çalıştığını yazdı.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2014, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474