banner564

Tarih yeniden canlanıyor

Akdeniz köyündeki heykel sergisi bugün başlıyor

Tarih yeniden canlanıyor
banner598
Akdeniz köyünde bulunan ancak orijinalleri farklı yerlerde olan 2 bin heykelin 10 bin yıl önceki tekniklerle ve pişirme yöntemiyle yeniden yapılan 100’ü aşkın kopyası, bugün sergileniyor.
6 ülkeden 41 katılımcı “1.Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu” kapsamında bir araya gelerek 100’ü aşkın heykelin kopyasını hazırlandı.
Heykeller bugün “Tarih Yeniden Canlanıyor” adıyla Akdeniz köyünde sergilenecek. Sergi saat 18.30’da açılacak. Sergide ayrıca Nezih Başkgelen, “Neolitik'ten Arkaik’e” konulu bir de sunum yapacak
Akdeniz Köyü Kalkındırma, Çevreyi Koruma ve Yaşatma Derneği’nden (AKÇEV-DER) yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl ilki gerçekleşen projeyle bir kısmı yapılan heykellerin kopyası gelecek yıllarda tamamlanacak.

Yarısı Güney Kıbrıs’ta, diğer yarısı İsveç’te
Yarısı Güney Kıbrıs'ta, diğer yarısı İsveç’te olan 2 bin heykelin kopyalarının yapılması için oluşturulan projenin başkanlığını Rauf Ersenal, küratörlüğünü Ayhatun Ateşin yapıyor.
Yeniden yapılacak heykellerin köyde kurulacak bir müzede sergilenmesi planlanıyor.
Verilen bilgiye göre, proje başta Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı olmak üzere, Vakıflar İdaresi, Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti, ZOOM Dergi Gurubu, Asbank, Telsim gibi kurumların sponsorluğunda gerçekleşerek AKÇEV DER bünyesinde yapıldı.
Bu arada 8 Eylülde başlayan sempozyum 22 Eylül’de sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474