banner564

Avrupa’yı örnek aldı

Benli, Lefkoşa- Girne ana yolunda, Gönyeli kent sınırı içerisinde yer alan ve yeni tüzüğe uygun olmayan tüm tabelaların söküldüğünü açıkladı

Avrupa’yı örnek aldı
banner598
Gönyeli Belediyesi, Lefkoşa-Girne ana yolu, Gönyeli kent sınırı içerisinde yer alan ve yeni tüzüğe uygun olmayan tüm tabelaları söktü.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Gönyeli Belediyesi, uluslararası kriterlere uyumlu olarak uzmanlar denetiminde hazırlanan “Gönyeli Belediyesi Reklam Denetim Tüzüğü”nün uygulanmasından taviz verilmeyeceği belirtildi.
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Lefkoşa- Girne ana yolunda, Gönyeli kent sınırı içerisinde yer alan ve yeni tüzüğe uygun olmayan tüm tabelaların sökülmesi için çalışmaların tamamlandığını kaydetti. 
Benli, “İlk etapta 26 tabela mühürlenmiş, ana iskeletleri dışında reklamlar da sökülmüştür. Bu tabelalar için yeni tüzüğe uyumlu başvurular belediyemize yapılacak, süreç bu doğrultuda ilerleyecektir. Tüm tabelalar çağdaş standartlara uyumlu olacaktır” dedi. 
Yeni tüzüğün, tümüyle Avrupa’daki ana yolara uygun standartlardan örnek alınarak hazırlandığını vurgulayan Benli, “Tabelaların ölçüsünden yüksekliğine, iki tabela arasındaki mesafeden yapının fiziki sağlamlığına, ana yola olan mesafeden trafik yol güvenliğine kadar pek çok kriter hassasiyetle uygulanacaktır” şeklinde konuştu. 

“Karayolları’ndan bağımsız”
“Uluslararası kriterlere uygun olarak Gönyeli kent merkezinde başlattığımız çalışmayı, ana yollara da yayıyoruz” diyen Benli, bu denetimin Ulaştırma Bakanlığı, ya da Karayolları Dairesi’nden bağımsız olarak, Gönyeli Belediyesi’ne ait olduğunu da anımsattı. 


Avrupa’dan misafirleri geliyor
Öte yandan Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Sekreteri Jean Philippe Bozouls ve Yerel Yönetimler Kamarası Başkanı Anders Knape’nin bugün Kıbrıs’a geleceğini açıkladı.
Yapılan açıklamaya göre Benli, bu ziyaretin kendileri ve ülke açısından son derece önemli olduğunu belirterek, Avrupa Konseyi’nde ileriye taşıdıkları temsiliyetin bu sonucu ürettiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473