banner564

Devamlılık şart

İzbul’dan görevi devralan Sucuoğlu, sağlık alanındaki icraatların partiler üstü olması gerektiğine vurgu yaptı

Devamlılık şart
banner598
Emir ERTORUN
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bugün görevi Salih İzbul'dan devraldı.
Sağlık Bakanlığındaki makam odasında yer alan devir teslim töreninde, bakanlık bürokratları da hazır bulundu.
Salih İzbul, yeni hükümetin kurulduğunu ve 9 ay önce aldığı görevi mesai arkadaşı Sucuoğlu'na devrettiğini ifade ederek, kendisinin görevi devraldıktan sonra yaptığı, sağlıkta yasal ve altyapı süreciyle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Sağlıkta dönüşüm programının devam etmesi ve yeni bir hastane inşa etmenin hayati önem taşıdığını ifade eden İzbul, bu işlerin takipçisi olacaklarını kaydetti.
Faiz Sucuoğlu da, İzbul'un sağlık alanı ile ilgili başarılı çalışmalar yürüttüğünü, Bakanlar Kurulunda da birlikte mesai harcadıklarını kaydetti.
Sağlık alanının partiler üstü tutulması gerektiğini, hedeflerin, hükümetler veya sağlık bakanları da değişse hep aynı olması gerektiğini vurgulayan Sucuoğlu, tüm partilerin katkılarıyla başarıya ulaşılabileceğini ve gerekli reformların yapılabileceğini söyledi.
Birlikte çalışmanın önemine işaret eden Sucuoğlu, Mecliste 17 doktor milletvekili bulunduğuna işaret etti.
Sucuoğlu, "Zor bir görev, yapılması gereken çok iş var, bekleyen yasalar var. Bizi zor bir iş bekliyor, 24 saat çalışmaya alışkınız. Süratle, sağlıkta dönüşüm başta olmak üzere tüm konularda hareket edeceğiz, halkın da sağlık konusunda beklemeye sabrı yok, bu sorumlulukla görevi sürdüreceğiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474