banner564

Bakanlar el ele verdi

Denktaş ve Sucuoğlu, hekimlerin sorunlarının giderilmesi, halkın sağlık hizmetinden daha iyi yararlanması için çaba harcadıklarını söyledi

Bakanlar el ele verdi
banner598
Sağlık sektörünün sorunlarının Maliye Bakanlığı’ndaki toplantıda ikinci kez ele alındığı bildirildi.
Ağırlıklı olarak personel sayısının tespiti, rotasyon, hekimlerin özlük hakları, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesiyle ilgili konuların değerlendirildiği toplantıda, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, ülke sağlığının kendileri için önemine dikkati çekti.
Denktaş ve Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, hekimlerin sorunlarının giderilmesi, halkın sağlık hizmetinden daha iyi yararlanması için uğraş verdiklerini, bu yılın “sağlık yılı” olacağını belirtti.
Yapılan yazılı açıklamaya göre, önceki gün akşam saatlerinde bakanlıkta gerçekleşen toplantıya Denktaş ve Sucuoğlu’nun yanı sıra ilgili Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Bütçe Dairesi Müdürü Cengiz Çoli, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim ve Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Başkanı Sıla Usar İncirli katıldı.


Hemşirelerin sorunları da masaya yatırıldı
Öte yandan Hemşirelerin sorunları, dün akşam, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda ele alındı.
Toplantıda, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, sendikanın taleplerini ortaya koydu.
Özgöçmen Ramazan Bayramı’nda verilen idari tatilin çalışma saatlerinde eşitsizliğe yol açtığını, normal mesai çalışanın işe gelmeyerek mesai doldururken, vardiya çalışanın çalışma saatlerinde bir değişiklik olmadığını söyleyerek bu eşitsizliğin düzeltilmesini istedi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474