banner564

Berova’ya eleştiri Denktaş’a teşekkür

KTÖS hükümetin okullardaki sorunlara duyarsız kaldığı gerekçesiyle Haspolat’ta grev, bakanlık önünde açıklama yaptı

 Berova’ya eleştiri  Denktaş’a teşekkür
banner598
Raif UZKAN 
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) hükümetin okullardaki sorunlara duyarsız kaldığı gerekçesiyle Haspolat İlkokulu’nda dün sabah 08.00 – 12.40 saatleri arası uyarı grevi yaptı.
Genel Sekreteri Şener Elcil dün 10.30’da Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde grevle ilgili basın açıklaması yaptı. Eğitim Bakanlığı önündeki eyleme Haspolat İlkokulu öğretmenleri de katıldı.
Elcil, geçen yıldan kalan sorunların bu yıl da devam ettiğini belirterek Eğitim Bakanlığı ve yetkililerinin sorunları umursamadığını savundu.
Eğitim Bakanı’yla 8 Haziran’da bir araya geldiklerini ve okullardaki sorunlar ve çözüm önerilerini içeren mektubu verdiklerini söyleyen Elcil, bunların çözülemeyecek konular olmadığını ifade etti.
Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’la iki kez bir araya geldiklerini ve bazı sorunların üzerinde durarak bunlara çözüm getirdiklerini kaydeden Elcil, Denktaş’a teşekkür etti.
Denktaş’ın “Eğitim Bakanı’yla sendikayı bir araya getirme sözü” verdiğini fakat yerine getirmediğini de savunan Elcil, Bakanlığın 13 Temmuz’da sendikayı toplantıya çağırdığını, normalde 15 Temmuz’da bitmesi gereken nakil görüşmelerinin önceki akşam bittiğini kaydetti. 

“Sınıf yerine barakalar yapılıyor”
Esas sıkıntının yasaların çalıştırılmaması olduğunu söyleyen Elcil, okullardaki altyapı sorunlarının sürdüğünü, Girne’de Lapta, Alsancak, 23 Nisan, Şht. Hasan Cafer, Girne Maarif, Karaoğlanoğlu İlkokullarının kapasite üzerinde öğrenci sayılarıyla faaliyet göstermeye çalıştığını ve okullarda “sınıf” ve “okul” diye “barakalar” yapılmakta olduğunu savundu.

“Hükümet okullara değer vermiyor”
Hükümetin 18 Mercedes araç alırken okullara değer vermediğini savunan Elcil, emeklilik yaşı gelmiş müdürlerin emekli olacaklarını, okulların idare edilemez duruma geldiğini iddia etti.

Grev bugün de devam edecek
Öğretim yılının yine sorunlarla başladığı gerekçesiyle Haspolat İlkokulu öğretmenlerinin dün başlattığı uyarı grevi bugün de devam edecek ve uyarı grevine Lefkoşa Vakıf Anaokulu da katılacak.
08:00-12:40 saatleri arasında yapılacak uyarı grevi, Eğitim Bakanlığı önüne de taşınacak.
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, yazılı açıklamasında, “Çocukların okula başlamadığı bu günlerde yapılan bu uyarı eylemleri Eğitim Bakanlığı için sorunların çözümü konusunda fırsat yaratmakta olup, sorunlar çözülünceye kadar eylemlerimiz artarak devam edecektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473