banner564

Bu ona ders olmalı

Yarım gram uyuşturucu ile yakalanan Tugay Menan Tayşi, 3 ay hapse mahkum oldu

Bu ona ders olmalı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde 500 miligram “senttin cannabinoid” türü uyuşturucu madde ile yakalanan Tugay Menan Tayşi, dün yargılandığı Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 ay hapse mahkum edildi.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan üye yargıçlardan Mesut Mesutoğlu, sanığın işlemiş olduğu suçun ceza yasasının en ağır ve vahim suç türleri arasında olduğunu söyledi. Uyuşturucu suçları ile ilgili davaların, Ağır Ceza mahkemelerinin gündeminde bulunan davalar arasında açık ara ön sırada olduğunu üzülerek gözlemlediklerini vurgulayan Mesutoğlu, konu suçu planlı programlı bir şekilde işleyen sanığa, ağırlaştırıcı olan tüm hususlar ışığında hapislik dışında bir ceza verilmesinin mümkün olamayacağını bildirdi.

Sabıkasız oluşu cezayı hafifletti
Suçunu kabul ederek adaletin tecellisine katkıda bulunmasını ve sabıkasız olmasını sanık lehine hafifletici nedenler olarak değerlendirdiklerini belirten Mesutoğlu, sanığa ilk ve son defaya mahsus olmak üzere fırsat mahiyetinde kısa süreli bir hapislik cezası öngördüklerini ifade etti. Mesutoğlu, sanığı 3 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2016, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473