banner564

1974 öncesi gibi

Kutlu Evren, ülke için önemli bir konuma sahip olan Lefke’nin ilçe yapılması için çalışma başlatıldığını belirtti

1974 öncesi gibi
banner598
İçişleri Bakanı Kutlu Evren’i ziyaret eden, Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörlüğü temsilcileri, Lefke’nin ilçe olması için adım atılmasından duyulan memnuniyeti dile getirdi.
Lefke’nin 1974 yılına kadar ilçe konumunda olduğunu hatırlatan Koordinatörlük temsilcileri, Lefke’de önceden çalışır durumda olan devlet dairelerinin yeniden hayat bulmasını talep etti.
Lefke yöresindeki yerleşim birimlerinde geçmişte dağıtılmış olan sosyal konut arsalarının bir kısmında altyapı sorunları devam ederken bir kısmında da tapu alma zorlukları olduğunu aktaran temsilciler, Bakan Evren’den bu konuda yardım talep etti.
İçişleri Bakanı Kutlu Evren de, Lefke’nin ülke için önemli bir konuma sahip olduğunu söyleyerek, ilçe olması için çalışma başlatıldığına vurgu yaptı.
Lefke’nin eski Lefke olması için devlet dairelerinin de çalışır duruma getirilmesinin önemine değinen Evren, gerekli çalışmaların başlatılacağını ifade etti.
Lefke’de bulunan hurmaların kurtarılması için yapılan çalışmalara destek vereceklerini belirten Evren, Lefke’nin simgesi olan hurmaların kurtarılmasının önemine değindi.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474