banner564

Bölge halkı  başkaldırıyor

Karpazlılar sorunlarının çözümü için Ziyamet’ten Cumhuriyet Meclisi’ne yürüyüş eylemi başlatacak

Bölge halkı  başkaldırıyor
banner598

Karpazlılar, 9 başlıktan oluşan Karpaz bölgesinin sorunlarına çözüm için yarın saat 08.00’de Ziyamet-Gelincik dörtyol kavşağından  başlayarak  Cumhuriyet Meclisi’ne yürüyüş eylemi başlatacak.
Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, bazı Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle birlikte Yenierenköy Belediyesinde basın toplantısı düzenleyerek, bölgenin sorunları ve eylem hakkında  açıklama yaptı.
Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak yaptığı açıklamada, Karpaz bölgesi olarak hükümetlerin ilgisizliğinden dolayı yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını belirterek, göreve geldiği günden itibaren bölgenin ve belediyenin kalkınması için meclis üyeleri, muhtarlar, STÖ ve halk ile ciddi bir mücadele içerisinde olduklarını ifade etti.
Eylemin “Karpaz bölgesinin başkaldırışı” olduğunu ifade eden Yeşilırmak, “Bu başkaldırış; devletimizin varlığına, birliğine ve bütünlüğüne yapılan bir başkaldırış değildir. Bu başkaldırış hakkımızı istemektir, Bu başkaldırış Karpaz bölgesinin yok olmamasıdır, bu başkaldırış bizim geleceğimizdir” dedi.
Yeşılırmak “Bölgemizin ve çocuklarımızın geleceği için” dediği eyleme, tüm bölge halkını davet etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474