banner564

Anında tepki koydu

Özersay “Mitsotakis işgal arıyorsa Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Rumlar tarafından işgal edilmesine baksın” dedi

Anında tepki koydu
banner598

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Yunanistan Başbakanının Güney Kıbrıs'a gerçekleştirdiği ziyarette sarf ettiği sözlere de işaret ederek, "Kıbrıs'ta Türk askerinin işgali sonlandırılacak" açıklamalarının artık çağdışı olduğunu, Türk askerinin Kıbrıs'taki varlığının Yunan darbesi ve anlaşma ihlalinden kaynaklandığını söyledi. 
Bunların iyi görülüp karıştırılmaması gerektiğini ifade eden Özersay, "İşgal arıyorsa Kıbrıs Cumhuriyeti devletinin Rumlar tarafından işgal edilmesine bakmasına tavsiye ederim. Kıbrıs Türk halkının haklarının gasp edilmesine bakmasını tavsiye ederim" diye konuştu. 
Yunan Başbakanın, Müzakerelerin başlaması için Türkiye'nin sondaj faaliyetlerini durdurması ve kapalı Maraş ile ilgili ileriye gidilmemesi gibi sözlerini de değerlendiren Özersay, Doğu Akdeniz'de Yasadışı faaliyet arıyorsa yine Rumların tek yanlı yaptıklarına bakmasını tavsiye ettiğini söyledi. 
Kapalı Maraş konusunda ise; Rumların kapsamlı çözüm bağlamında önlerine gelen fırsatları değerlendirseydiler bugün Kapalı Maraş diye bir sonunun da, Kıbrıs sorununun da kalmamış olacağını, ortada sorun olmayacağını ve Kıbrıs'ın geleceğinin başka olmuş olacağını ifade eden Özersay, o yüzden Kapalı Maraş ile ilgili bir söz söyleme haklarının olduğunu sanmadığını, bu konuda ne Rumların ne de Yunanistan’ın paydaş ve muhatapları olmadığını vurguladı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

sonunda kudret, VATANSEVER KONUMUNA DÖNDÜ !

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474