banner564

“Bu çılgınlıktan vazgeçin"

Bakan Dönmez, Akdeniz'de kirli hesapları olanlarla bölge dışı aktörlerin arkasına saklanarak Kıbrıs Türklerinin haklarına göz dikenlerim uyardı 

“Bu çılgınlıktan vazgeçin"
banner598

 Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Akdeniz'de kirli hesapları olanlar, bölge dışı aktörlerin arkasına saklanarak bir oldu bittiyle Kıbrıs Türklerinin hakkına göz dikenler, bu çılgınlıklarından şimdiden vazgeçsinler. Türkiye, Kıbrıs Türkünün ezilmesine dün nasıl seyirci kalmadıysa bugün de eli kolu bağlı tribünden seyretmeyecek." dedi.

Bakan Dönmez Kırklareli'nde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Trakya Bölge Müdürlüğünde düzenlenen iftardaki konuşmasında, bölgede yapılan çalışmaların önemine değindi.
Dönmez, yapılan çalışmalarla "Yeni Türkiye"nin inşa edildiğini belirtti.
Çalışmaların katkısıyla Türkiye Petrolleri'nin 2018'de günlük petrol üretimini 43 bin 500 varilin üzerine çıkararak son 17 yılın en yüksek yurt içi üretim rakamına ulaştığına işaret eden Dönmez, 2018'de yurt içi petrol üretiminde son 17 yılın rekorunun kırıldığını dile getirdi.

"Yavuz, Temmuz'da sondaja hazır "
 Denizlerdeki arama ve sondaj faaliyetlerinin de sürdüğüne dikkati çeken Dönmez, Fatih Sondaj Gemisi'nin Doğu Akdeniz'de Finike-1 kuyusunda sondaja planlandığı gibi devam ettiğini aktardı.
Dönmez, diğer derin deniz sondaj gemisi Yavuz'un da teknolojik geliştirme ve iyileştirme çalışmaların sürdüğünü, onun da haziran ayı içinde yeni görev alanına gönderileceğini dile getirdi.
Yavuz'un, Temmuz'da sondaja hazır duruma geleceğini anlatan Dönmez, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Böylece Doğu Akdeniz'de bayrağımız iki dev, Fatih ve Yavuz tarafından dalgalandırılacak. Her zaman söylediğimiz gibi bizim arama veya sondaj çalışmalarımızda öncelik verdiğimiz husus ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklarını sonuna kadar savunmak. Türkiye olarak Kıbrıs ve Akdeniz'de her zaman çözümden yana tavır takınarak bölgemizde uluslararası hukukun en önemli savunucusu olduk.

“Olayları tribünden izlemeyeceğiz”
Ne kimsenin hakkını yemeye ne de kendi hakkımızı yedirmeye niyetimiz var. Bizim derdimiz ruhsatlı bölgelerimizdeki yer altı kaynaklarımızı insanımızın huzuru ve refahı ve kalkınması için kullanmak. Akdeniz'de kirli hesapları olanlar, bölge dışı aktörlerin arkasına saklanarak bir oldu bittiyle Kıbrıs Türklerinin hakkına göz dikenler, bu çılgınlıklarından şimdiden vazgeçsinler. Türkiye, Kıbrıs Türkünün ezilmesine dün nasıl seyirci kalmadıysa bugün de eli kolu bağlı tribünden seyretmeyecek." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473