banner564

Sunumlar yapıldı

Cumhurbaşkanlığı Kalıcı Etki Proje Yarışması’nda finale kalanlar değerlendirildi

Sunumlar yapıldı
banner598

 Cumhurbaşkanlığı Temiz Düşün Çevre Temizliği ve Çevre Koruma Projesi kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Kalıcı Etki Proje Yarışması’nda ön elemeyi geçen projelerin final sunumları dün yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre, Kalıcı Etki Proje Yarışması’nda “Kalıcı Etki Ödülü” ve “Yeni Fikirler Teşvik Ödülü” adı altında iki kategoride ödül veriliyor. Dereceye giren projelere ödülleri ve diğer tüm katılımcılara sertifikalar, 12 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenecek törenle verilecek ve dereceye giren projeler kamuoyuna duyurulacak.
Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan final sunumlarında jüriyi, Temiz Düşün Onursal Başkanı Prof. Dr. Vamık Volkan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Özel Danışmanı Prof. Dr. Ömer Gökçekuş, Cumhurbaşkanlığı Çevre Özel Danışmanı, Temiz Düşün Proje Koordinatörü Prof. Dr. Şerife Gündüz ve ODTÜ-KKK Sürdürülebilirlik Merkezi Başkanı Doç. Dr. Ali Muhtaroğlu oluşturdu. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı ve Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, finale kalan projelerin jüriye sunum öncesinde, katılımcılara teşekkür ettiler.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı sunumlar öncesinde yaptığı konuşmada, Temiz Düşün Projesi’nin nasıl başladığını ve Prof. Dr. Vamık Volkan ile Temiz Düşün Çevre Koruma ve Çevre Temizliği Projesi için çalışma süreçleriyle ilgili bilgi vererek, hükümet, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin Cumhurbaşkanlığı’nın Temiz Düşün projesine destek verdiğini söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, “adına yarışma dense de”, etkinliğinin bilgiyi, duyarlılığı ve çevre hassasiyetini paylaşmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.
Hüdaoğlu, projeye başvurularda geçen yıla göre artış olduğunu, bunun da projede kurumsallaşmaya doğru gidildiğinin önemli işareti olduğunu söyledi. 

Volkan: Güzel Kuzey Kıbrıs’ı temiz tutalım
Prof. Dr. Vamık Volkan, ülkede, önceki yıllara oranla son yıllarda çevre duyarlılığı ve bilincinin arttığına işaret ederek, bundan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Volkan, “Hep beraber güzel Kuzey Kıbrıs’ı temiz tutalım” dedi. Her yaz geldiği Kıbrıs’ta geçen yıllara kıyasla bu yıl çevre kirliliğinin gözle görünür bir şekilde azaldığını gözlemlediğini ifade eden Prof. Dr. Vamık Volkan, yürütülen çalışmaların yaygınlaştırılarak sürdürülmesinin olumlu ve kalıcı sonuç elde etmek için önemli olduğunu söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474