banner564

Burs verilecek

Çavuşoğlu, Somali ile her alanda ilişkileri geliştirmeyi arzu ettiklerini, öğrenci sayısının artırılması ile ilgili de üstlerine düşen görevi yapacaklarını belirtti

Burs verilecek
banner598

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Somali Tarım Bakanı Dr. Said Hussein Lid’i kabul etti.
Verilen bilgiye göre, Somali Tarım Bakanı Dr. Said Hussein Lid görüşmede yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etmekten duydukları mutluluğu dile getirdi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkilileri ile iyi bir ilişki kurduklarını sözlerine ekleyen Lid, KKTC’de 353 öğrencilerinin bulunduğunu, bu sayının devlet ve üniversitelerin desteği ile artırılmasını talep ettiklerini söyledi.
Bakan Nazım Çavuşoğlu ise, ülkeye gelen öğrencilerin demokratik ve özgür bir ortamda öğrenim gördükleri için şanslı olduklarını kaydederek, “Ülkemizde 20 üniversitemiz, 80 ülkeden öğrencimiz var. Dolayısıyla ülkemize gelen öğrenciler çok kültürlü ortamda yetişiyorlar. Üniversitelerimizden aldıkları eğitim ve edindikleri birikim ile de ülkelerini kalkındırabilecek vizyona sahip olarak geri dönüyorlar” dedi.
Çavuşoğlu, gelen öğrencilerin bir kısmına bakanlığın ve üniversitelerin burs verdiğini, söz konusu bursları vermeye devam edeceklerini kaydetti.
Nazım Çavuşoğlu, Somali ile her alanda ilişkileri geliştirmeyi arzu ettiklerini, öğrenci sayısının artırılması ile ilgili de üstlerine düşen görevi yapacaklarını belirtti.

Çıraklık eğitimine önem verilecek
Öte yandan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Mahmut Kanber ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.
Yapılan açıklamaya göre, KTEZO Başkanı Mahmut Kanber kabulde yaptığı konuşmada, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürütülen çıraklık ve yetişkin eğitiminin iyi bir noktaya geldiğini belirterek, bu sayede mesleki eğitime katkı koyup destek olduklarını dile getirdi. Çavuşoğlu ise, bakanlık ile KTEZO işbirliğinde yürütülen çıraklık ve yetişkin eğitimindeki öğrencileri nasıl daha ileriye götürebileceklerini görüşerek, kuracakları meslek masaları ile meslek tanımlarını Ekim ayında belirleyip açıklayarak, öğrencileri ilgi alanlarına göre bilgilendireceklerini kaydetti. Çavuşoğlu ayrıca, yapacakları çalışmalarla öğrencilere eğitim ve istihdam yolunu açmayı hedeflediklerini ve bu bağlamda iş arayanlar ile iş verenlerin buluşmasının da sağlanacağını söyledi.
Bakanlığı döneminde en büyük hedefinin Meslek Teknik Eğitim Kampüsü’nü hayata geçirmek olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, bu doğrultuda çalışmaların başladığını belirtirken, mesleki teknik eğitim okullarının daha cazip ve talep edilir hale gelmesi için gerekli adımların atılacağını vurguladı.
 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2019, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473