banner564

Uzlaşı aracı olmalı

Uluçay, adanın etrafında bulunan doğal gaz ve ekonomik değerlerin çatışmaya neden olmaması gerektiğini söyledi

Uzlaşı aracı olmalı
banner598

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, adanın etrafında bulunan doğal gaz ve ekonomik değerlerin bir çatışma aracı olarak değil uzlaşı aracı olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Uluçay, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları nedeniyle KKTC’de bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Mustafa Işık ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Meclis’ten yapılan açıklamaya göre kabulde, KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan ve dernek yetkilileri de hazır bulundu.

Tursunbekov'u kabul etti
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları nedeniyle KKTC’de bulunan Kırgızistan eski Meclis Başkanı Chynybai Tursunbekov'u kabul etti.
Verilen bilgiye göre, kabulde ilk sözü alan Tursunbekov, Kıbrıs Türkleri için güzel ve anlamlı günlerin olduğu bir zamanda KKTC’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, tatlı ve acı günlerde bir arada olmanın kardeşliğin bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında, Tursunbekov’u bu anlamlı günde ülkede görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473