banner564

Kıbrıs kültürü öne çıkacak

AKSA tarafından düzenlenen Fotofest Fotoğraf Yarışması hakkında kamuoyuna bilgi verildi

Kıbrıs kültürü öne çıkacak
banner598

Ömer KADİROĞLU
AKSA şirketi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Fotofest Fotoğraf Yarışması ile ilgili bilgilendirme amaçlı dün Lefkoşa’da basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda bu yılki yarışma konusunun “Kıbrıs Kültürü” olacağı açıklandı. Toplantıda, AKSA Enerji Üretim A.Ş Santral Müdürü Şener Şentürk, Proje koordinatörü Zekai Altan, fotoğraf sanatçısı Veysi Soyer, Halkbilimci Aliye Özsoylu ve Lefkara Evi adına Kezban Değirmencioğlu yer aldı.

Altan: Ciddi bir adım atıyoruz
Altan, KKTC’ de fotoğraf sanatçılarına yönelik düzenlenen ve geleneksel olan bu yarışma ile fotoğraf sanatına imza koyarak, fotoğrafçılık tarihine not düştüklerini açıkladı. Koordinatör Altan açıklamasında, “Bu yıl aynı zamanda Kıbrıs Türk Fotoğraf sanatının ve sanatçılarının gelişimine ve tanıtımına yönelik ciddi bir adım atıyoruz’’ dedi. 

Soyer: Malzeme oldukça çok ve geniştir
Fotoğraf sanatçısı Veysi Soyer ise yaptığı konuşmada fotoğraf sanatının önemine değinerek, örneklemelerde bulundu. Kıbrıs kültüründe çalışılacak konunun fazla olduğuna dikkat çeken Soyer, serginin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş günü, yani 15 Kasım’da gerçekleşeceğini vurguladı.

Değirmencioğlu: Gücümüzü gönüllü kadınlardan alıyoruz
Toplantıya katılan Kezban Değirmencioğlu yıllar önce Lefkara Evi’ni açmaya çalıştıklarını ancak başaramadıklarını ifade ederek,  Mehmetçik Belediyesi’nin Cittaslow aracılığı ile açtığını kaydetti. Değirmencioğlu, “Lefkara Evi koruma altına alındı. Esas Lefkara Güney’den gelir. Bizim köyümüz Çayırova’dır. Zamanında buraya “Lefkaralılar” denildi. Yıllar önce bu Lefkara Evi’ni açmaya çalıştık ama başaramadık. Mehmetçik Belediyesi bizim başaramadığımızı başardı” dedi.

Özsoylu: Proje beni heyecanlandırıyor
Toplantıda yer alan Lefkara Evi’nin halk bilimcisi Aliye Özsoylu ise, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Ben halk bilimciyim. Çayırova’da yaşıyorum. Birçok kültürel etkinlikleri birçok gönüllü arkadaşlarımız ile yapmaya çalışıyoruz. Ve son bir yıldır köylerdeki kültürel öğeleri saptamaya çalışıyoruz. Görsel hafıza dışında yazılı hafızayı da düşünmeye çalışıyoruz. Dolayısı ile bu proje beni çok heyecanlandırdı.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474