banner564

Çözüme tam destek

KKTC ziyareti öncesi Girit Adası’nda Yunan mevkidaşı Kocias ile görüşen Çavuşoğlu, Türkiye’nin Kıbrıs konusundaki tutumunu tekrarladı

Çözüme tam destek
banner598
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret amacıyla yarın KKTC’ye gelecek.
Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın internet hesabından alınan bilgiye göre Çavuşoğlu, iki bakanlık arasında yürütülen Bilişim ve Dijital Arşivleme Alanında İşbirliği Projesi’nin açılışını Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile birlikte yapacak.
Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından da kabul edileçek.
Öte yandan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Kocias'ın daveti üzerine Girit Adası'na gayriresmi ziyarette bulundu. İki bakan, bir araya geldikten sonra basına açıklama yaptı.
Yüksek düzeyli stratejik işbirliği dahil iki ülke arasında birçok resmi mekanizma bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bütün gayretimiz Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek" diye konuştu.
Kıbrıs'ta devam eden müzakere sürecine değinen Çavuşoğlu, "Kıbrıs’ta devam eden müzakereleri, bir çözüm için ortaya konulan çabaları destekliyoruz. Umarım bu defa yakalanan çok iyi fırsatı adada yaşayan iki taraf iyi bir şekilde değerlendirir. Biz de Yunanistan ve Türkiye olarak kendilerine destek veririz" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474