banner564

“Bu ülkeye fayda getirmez”

Erkut Şahali, TÜK yönetiminde görev yapanları direk suçluymuş gibi lanse etmenin rencide edici olduğunu belirtti

“Bu ülkeye fayda getirmez”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, Toprak Ürünleri Kurumu’ndan (TÜK) sorumlu Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile kurum yöneticilerinin gösterişten uzak bir yaklaşımla, bugün gereksinim duyulan akılcı ve gerçekçi kararları üreterek kurumun yoluna devam etmesini sağlamaları gerektiğini belirtti.
Şahali, yaptığı yazılı açıklamada Bakanlık ve kurum yöneticilerinin, geçmişin ve geçmişte yaşananların araştırılması ve sorumlularının tespiti konusunda devletin ilgili birimlerine yardımcı olmaları ve gerekmesi halinde adli sürecin başlatılabilmesini sağlamaları gerektiğinin altını çizdi.
Şahali, “Bunlar yapılmadan kurum yönetiminde bulunmuş olanları, peşinen suçluymuşlar gibi bir hava yaratıp işaret ederek kameraların önüne geçmenin, hem olayların aydınlatılması, hem de usulüne uygun işlemlerin yürütülmesi bakımından herhangi bir yararı yoktur. Bu ancak kişilerin rencide edilmesi ve gerçek çözümden uzaklaşılmasından başka bir sonuç üretmez ki, bunun kuruma da ülkeye de faydası yoktur” ifadelerini kullandı.
Şahali, hükümette bulundukları dönemlerde kurumu yönetmekle görevlendirdikleri tüm yönetim kurulu üyelerinin ve yöneticilerin görevlerini layıkıyla yerine getirme gayreti ile çalıştıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473