banner564

Akar: Hep birlikte daha ileriye

Kuzey Kıbrıs’ta en çok okunan iki gazeteden birisi olan Diyalog’un 1000’inci sayısı yayınlandı

Akar: Hep birlikte daha ileriye
banner598
Kıbrıs Türk basınında yayın hayatına 4 Aralık 2013 tarihinde başlayan Diyalog Gazetesi’nin dün 1000’inci sayısı yayınlandı. Kısa sürede Kuzey Kıbrıs’ta en çok okunan iki gazeteden biri olma başarısını gösteren Diyalog Gazetesi dün, kurum çalışanları arasında düzenlediği resepsiyonla hem bininci sayısını hem de özverili çalışmanın ürünü olan başarıyı kutladı. 
Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta dedikodunun bitmediğini söyleyerek, Diyalog Gazetesi’nin yayına başladığı dönemde de dedikodulara maruz kaldıklarını anımsattı ve bugün gelinen noktadan duydukları gururu paylaştı.

“En çok okunan iki gazeteden biriyiz”
Akar, “Diyalog Gazetesi’nin ömrü çok sürmez gibi yorumların ve yazıların olduğunu gördük… Hatta gün saat biçenler oldu. Biz bunlara hiç bakmadan, aldırmadan yola çıktık ve bugün bininci sayıya ulaştık: İnşallah daha çok binler göreceğiz hep birlikte… Daha birinci yılımızda KKTC’de satılan gazeteler içerisinde ilk ikinin içerisindeydik. Üçüncü yılımızda liderliğe yerleşeceğiz dedik. Şu anda da en çok satan ve okunan ilk iki gazeteden biriyiz” dedi.

“İşimiz iyi ve doğru gazetecilik…”
“İşimiz, iyi gazetecilik yapmak ve doğruları araştırıp ortaya çıkmaktır” diyen Reşat Akar sözlerine şöyle devam etti,  “Halkla bütünleşmek, devletin güçlenmesine yardımcı olmak, ufak sorunlardan büyük sorunlara kadar ilgilenip yöneticileri icraat yapmaya teşvik etmek için yola çıktık ve bunları yapmaya devam edeceğiz.”

“Eski alışkanlıklardan kurtulmaları lazım…”  
Bazı reklam şirketlerinin ve bazı reklam verenlerin geçmişten gelen alışkanlıkla en çok satan üç gazete içerisinde Diyalog’u saymadıklarını söyleyen Akar şu çağrıyı yaptı: “Şartlar çok değişti, yeni gelişmeler var. Diyalog Gazetesi bu ülkede iki yılı aşkın bir süredir en çok satan ilk iki gazeteden biri olduğudur. Bu iddiamızı dağıtım şirketlerinden (Yaysat ve Metin Hazım Remzi) ve ayni zamanda vergi beyanlarından ortaya çıkarabilirler. Biz açığız ve rica da ediyoruz… Kimin bu konuda endişesi varsa aratırsın ve gerçekleri görsünler çünkü rakamlar yalan söylemez.”

Matbaa yatırımı gerçekleştirildi 
Diyalog Gazetesi’nin yayın hayatına başlamasından 11 ay sonra Diyalog Tv’nin ve Radyo Diyalog’un yayına geçtiğini anlatan Akar çok yakın bir gelecekte de baskı makinesinin devreye gireceğini müjdeledi. Akar eylül ayı içerisinde artık Diyalog Gazetesi’nin kendi tesislerinde basılacağını ve imkanların artırılarak daha da iddialı bir konuma geleceklerini söyledi. 
Akar, matbaa yatırımının da devreye girmesiyle Kıbrıs’ta ikinci en büyük medya yatırımının hayata geçeceğini de belirtti. 

“Bu yatırımlar ülke için kazançtır…”
“Bu yatırımlar bu ülke için büyük bir kazançtır” diyerek sözlerini sürdüren Akar, Kıbrıs’ta çözüm olması durumunda sıkıntılar yaşanacağını dile getirdi. Akar, “Biz her anlamda olası bir çözümden sonra rekabete hazır durumdayız, teknolojimiz ve tecrübemiz buna uygundur. Kısa bir hazırlıkla birkaç yabancı dil ekleyerek kendimizi iki toplumlu üç dilli devletin yeni koşullarına ayak uyduracak noktaya getirmiş olacağız” dedi.
Akar, Diyalog Medya Grubu’nun bu ülkede uzun yıllar ihtiyaç duyulacak bir yayın organı olacağını ifade etti.

“Bu kurum hepimizin…”
Reşat Akar, sözlerinin sonunda çalışanlara yönelik şu mesajı verdi: 
“Sayın Besim Tibuk’un bize verdiği desteğe teşekkür ediyorum. “Ben orayı sana emniyet ettim, orası senindir” diyor bana, ben de size söylüyorum burası hepimizindir, medya grubumuzu hep birlikte daha da ileriye taşıyalım.”
Akar, kutlama resepsiyonuna büyük destek veren Merit Lefkoşa Otel ve Otel Müdürü Mine Gürses’e de teşekkür etti. 
Akar’ın konuşması sonrasında pasta kesildi. Pastayı; Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, Yazı İşleri Müdürü Adem Uslu ve Haber Müdürü Aytuğ Türkkan birlikte kesti. 


Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474