banner564

Doğru tespit

Gayrimenkul ve Yatırımlarda Liderler Zirvesi sonuç bildirgesinde “Yatırımların önündeki tüm bürokrasi ve engeller kaldırılmalı” denildi

Doğru tespit
banner598
1. Gayrimenkul ve Yatırımlarda Liderler Zirvesi sonuç bildirgesi açıklandı. Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA), Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Yakın Doğu Üniversitesi işbirliğinde 1 Aralık’ta düzenlenen zirvenin sonuç bildirgesinde, Kuzey Kıbrıs’ta yatırımların önünün açılması için bürokrasinin azaltılması gerektiğine dikkat çekildi. 3 ve 5 yıllık kalkınma planlarının hızlı bir şekilde belirlenmesi gerektiği vurgulanan bildirgede, imar planlarının acilen yapılarak belirsizliğin azaltılması istendi. Bildirgede KKTC’nin refahı için en gerekli şeyin, yatırım ve yabancı yatırımcılar olduğunun unutulmaması gerektiğine de işaret edildi.
Ülkenin 2030’a yönelik olarak teknolojik ve sosyal değişikliklere adapte olması, ivmeyi yakalaması gerektiği kaydedilen 1. Gayrimenkul ve Yatırımlarda Liderler Zirvesi sonuç bildirgesinde “Yatırımlar önünde tek engel biziz. Yatırımların önündeki tüm bürokrasi ve engeller kaldırılmalı. KKTC’nin bir yatırım stratejisi olmalı” denildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2016, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474