banner564

İkisinin de başı dertte

Çalıştığı şirketten 25 bin litre akaryakıt çalarak Ekrem Özbahadır’a litresi bir TL’den satmakla suçlanan Cemal Saybaş tutuklandı

İkisinin de başı dertte
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Haspolat bölgesinde satın alma personeli olarak çalıştığı şirketten yüklü miktarda akaryakıt çalıp başka bir şahsa satan zanlı Cemal Saybaş ve çalıntı mal kabul eden zanlı Ekrem Özbahadır dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlı Saybaş, çalıştığı şirketten toplam 25 bin litre akaryakıt çalmış ve litresinin 1 liradan satmıştı.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 2016 yılı içerisinde Haspolat bölgesinde çalıştığı şirkette ilk etapta 5 bin litre akaryakıt çaldığı gerekçesi ile tutuklanan Celal Saybaş’ın yapılan soruşturmada Mart-Kasım ayları arasında toplam 25 bin 400 litre akaryakıt çaldığının tespit edildiğini söyledi. 

Litresini bir liradan sattı
Polis, zanlı Saybaş’ın çaldığı akaryakıtın bir kısmını Güzelyurt bölgesinde zanlı Ekrem Özbahadır isimli şahsa litresi 1 liradan sattığının tespit edildiğini belirtti. Polis, mesele ile ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlandığını zanlı Saybaş aleyhine “müstahdem tarafından sirkat ve sahtekârlıkla para temini”, zanlı Özbahadır'ın ise “hırsızlık mal kabulü” suçlarından aleyhlerine dava getirildiğini ifade etti. Polis, zanlıların davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, her iki zanlı için 2'şer kefilin 50’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması, zanlı Saybaş'ın 3 bin TL, zanlı Özbahadır’ın ise 5 bin TL nakit teminat yatırması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2016, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474