banner564

Hepsi serbest kaldı

Kendilerine borcu olduğu gerekçesi ile kaçırdıkları öğrenciyi bir eve kapatarak işkence yaptıkları iddia edilen 5 zanlı hakkındaki soruşturma tamamlandı

Hepsi serbest kaldı
banner598
Kuzey Kıbrıs’a eğitim için gelen öğrencilerin kendi aralarındaki alacak verecek davası yüzünden meydana gelen insan kaçırma olayı ile ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan 5 zanlı teminatla serbest bırakıldı. Lefkoşa’da borcu olduğu iddiasıyla kaçırdıkları A.O. isimli kişiye günlerce bir evde işkence yaptıkları tespit edilen; Emmanuel J.İkekhua, İsrael A. Edo, Clement U.Okoli, Christoper G. Ezeh ve James A.Anima isimli zanlılar yapılan operasyon sonucu Kızılbaşta bir apartman dairesinde suçüstü tutuklanmıştı. 
Polis, evde kaçırılan A.O.’yu elleri bağlı vaziyette bulurken,  zanlılar aleyhinde 8’er gün tutukluluk emri alınmıştı. Tutukluluk süreleri dolan zanlılar, teminat talebiyle dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlılar 5’er bin TL nakit teminat yatırmaları şartı ile yargılanıncaya kadar serbest kaldı.
Lefkoşa’da 28 Kasım tarihinde meydana gelen olayda zanlılar, A.O.’yu kullanımlarında bulunan araca bindirip zorla kaçırdıktan sonra Kızılbaş bölgesinde bir apartman dairesine hapsetmişlerdi. Zanlılar, A.O’ya burada işkence yapmış; kafasına bira şişesi ile vurup, parmaklarını demir çubukla ezmişlerdi. Zanlılar işkence anlarını da videoya çekip A.O’nun Nijerya’daki ailesine göndermişlerdi.


Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2016, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474