banner564

10 maddelik karar alındı

Bakan Dürüst, “Ağır vasıtalara takometre takılacak, yasal düzenlemeler yapılacak, yollara tonaj ölçüm cihazları konulacak, eğitim çalışmaları gerçekleştirilecek” dedi

10 maddelik  karar alındı
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst dün, bakanlık yetkililerinin de hazır bulunduğu basın toplantında, arasında, ağır vasıtalara takometre takılması, karayolları ve trafik dairesine cezai yaptırım uygulama yetkisi verilmesi ve 4 farklı tüzük çalışmasının olduğu kararları 10 kararı açıkladı.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, geçen hafta meydana gelen trafik kazasının ardından bütün ekip ve paydaşlarla birlikte ülkenin trafik sistemini ve trafikte güvenliği ve alınacak tedbirleri masaya yatırdıklarını belirtti.
Bakan Dürüst, “Ağır vasıtalara takometre takılacak, yasal düzenlemeler yapılacak, yollara tonaj ölçüm cihazları konulacak, eğitim çalışmaları gerçekleştirilecek” dedi.
Sadece yolların iyi olmasıyla trafik sorununun çözülemeyeceğini vurgulayan Dürüst, “aklıselim olan bütün halk da biliyor ki 6 aylık bir çalışmayla trafik sorununu çözemezdik” dedi.
Dürüst, Ticaret Odası, Sanayi Odası, K.T. Müteahhitler Birliği, Beynelmilel Nakliyeciler Birliği, Şoför Okulları Derneği, Trafik Kazalarını Önleme Derneği gibi örgütler ve devlet birimleri, emniyetin trafikten sorumlu birimleri ve bakanlık bünyesindeki birimlerle birlikte geniş katılımlı bir toplantıyla ortak aklı nasıl ortaya koyabileceklerini değerlendirdiklerini söyledi.
Toplantıların sonucunda aldıkları radikal kararları açıklayan Dürüst, bu karaların bir kısmının kısa dönemli, bir kısmının ise uzun vadeli sonuç getirecek adımlar olduğunu bazısının da Bakanlar Kurulu’na veya Meclis’e gönderileceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474