banner564

Çok ağır bir suç işledi

Ercan’da 22 kilo uyuşturucuyla yakalanan Rus kurye, malın KKTC’de yaşayan birine teslim edileceğini, o’nun da güneye göndereceğini söyledi

Çok ağır bir suç işledi
banner598

 Suna ERDEN

Ercan Havaalanı’nda Rus uyruklu İgor Yusin’in valizinde ele geçirilen 22 kilo uyuşturucunun gideceği adresin Güney Kıbrıs olduğu tespit edildi. Havaalanında yakalandıktan sonra mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alınan zanlı, polise verdiği ifadede uyuşturucuyu Güney Kıbrıs’a gönderilmek üzere KKTC’de bir şahsa teslim edeceğini itiraf etti.
Uyuşturucu madde ile ilgili soruşturma sürerken zanlı dün ek süre talebi ile mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan polis, 5 Ekim 2019 tarihinde, saat 02.15 sıralarında Ercan Havalimanı'ndan KKTC'ye giriş yapan İgor Yusin'in bavulunda gümrük memuru tarafından yapılan aramada 20 kilo hintkeneviri ile 2 kilo ağırlığında türü henüz tespit edilemeyen beyaz renk maddeler bulunarak emare olarak alındığını anımsattı.
Polis, zanlının gözaltına alındığını, mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını söyledi.

Alıcıyı polis arıyor
Bu süre içerisinde zanlının ifade verdiğini kaydeden polis, uyuşturucu maddeyi KKTC’de aranan bir şahsa getirdiğini ve Güney Kıbrıs’a gönderileceğinin öğrenildiğini açıkladı.
Polis, uyuşturucu maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiğini, sonuçların beklendiğini ayrıca mesele ile ilgili bağlantısı olduğuna inanılan aranan sahsın olduğunu belirterek, zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473