banner564

İşler karışıyor

Türk Genel İş Sendikası, Gazimağusa Belediyesi’nde maaşların ödenmediğini öne sürerek dün 3 saatlik grev yaptı

İşler karışıyor
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Mağusa Türk Genel İş Sendikası, Gazimağusa Belediyesi’nde maaşların ödenmediği ve mali durumun iyi olmadığı gerekçesiyle dün 3 saatlik uyarı grevi yaptı. Belediye binası önünde toplanan sendika bazı iddialara bulundu. 
Belediyede işe gitmediği halde maaş alan onlarca personel olduğunu savunan sendika başkanı İsmail Karagil, mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını savundu.
Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter de belediyenin 25 milyon TL alacağı bulunduğunu, bunun sadece 5 milyon TL’sinin emlak vergisi olduğunu ifade etti.
Başkan Arter, çalışanların da belediyeye toplam borcunun 1 milyon TL olduğunu savunarak, “Herkes borcunu ödesin” dedi.

Karagil: Çalışmadan maaş alanlar var
Mağusa Türk Genel İş Sendikası Başkanı Halil Karagil, Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter’in, önceki gün sözleşmeli personeli toplantıya çağırarak, greve katılmaları halinde işten durduracağına yönelik uyarı yaptığını iddia etti. 
Belediye de çalışmadığı, hatta işe gitmediği halde maaş alan onlarca personel olduğunu iddia eden Karagil, mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını savundu. 
Karagil, belediyenin, uyarılarını, hatta kendilerini hiç dikkate almadığını da sözlerine ekledi.

Arter: 25 milyon alacağımız var
Karagil’in konuşmasının ardından belediye binasına gelen başkan Arter de sendikanın yasal hakkı olan greve saygı duyduğunu, ancak açıklamada söylenenleri tasvip etmediğini söyledi. 
Belediyenin 25 milyon TL alacağı bulunduğunu, bunun sadece 5 milyon TL’sinin emlak vergisi olduğunu belirten Arter, “Herkes oturup düşünsün, belediyeye ne kadar borcum var ve herkes borçlarını ödesin” şeklinde konuştu. 
Arter şöyle devam etti:
“Belediye personeli çalışanların toplam borcu 1 milyon TL’dir.  Belediyeler, almış oldukları katkı paylarının yanı sıra, topladığı vergilerle çarkı döndürür. Bu yüzden biriken borç belediyenin işini zora sokar. Sendika ile de istişaremiz devam edecek. Biz sendikayı her zaman dikkate aldık, almaya da devam edeceğiz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473