banner564

Dolar sakin seyretti

Uluslararası piyasalarda, hisse senetleri yükselirken, ABD tahvilleri değer kaybetti

Dolar sakin seyretti
banner598

 Uluslararası piyasalarda, hisse senetleri ABD-Çin ticaret anlaşmasına ilişkin iyimserlikle yükselirken, ABD tahvilleri değer kaybetti, dolar sakin seyretti.

ABD endeks vadeli kontratları, Avrupa ve Asya hisse senetleri ile birlikte, ABD ve Çin'in ticaret anlaşmasına yaklaşmakta olduğuna ilişkin işaretlerin etkisi ile yatırımcı güveninin artması sonucu yükseldi. ABD Hazine tahvilleri düşerken, yuan Ağustos ayından bu yana ilk kez son yedi günde değer artışı gösterdi. Dolar sakin seyretti.
Standard & Poor's 500 (S&P 500), Dow Jones ve Nasdaq 100 endeks vadeli kontratları, her üç endeksin de Pazartesi günü dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ve Çin'in ticaret anlaşmasının ilk safhasını imzalayacaklarına ilişkin iyimserliğin etkisi ile rekor seviyelere çıkmasından sonra dün Wall Street'te yukarı yönlü açılışı işaret etti.
Stoxx Europe 600 Endeksi, son dört yılın en yüksek seviyesini görmesinden bir gün sonra, madencilik hisselerindeki artışların gayrımenkul hisselerindeki düşüşlere ağır basmasının etkisi ile, hafifçe yükseldi. Petrol üst üste üçüncü günde de değer kazanırken, altın 1,500 dolara doğru geriledi.
Asya'da, Japonya hisseleri, Tokyo traderlarının tatil dolayısıyla uzayan hafta sonu sonrası diğer piyasaları yakalama çabaları ile birlikte yükselişlere öncülük ederken, Şanghay, Seul ve Hong Kong'da işlem gören hisseler daha ılımlı yükselişler gerçekleştirdi. Avustralya doları, merkez bankasının faizi değiştirmemesi ve geçmişteki gevşeme adımlarının destek sağlamakta olduğunu kaydetmesinin ardından değer kazandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474