banner564

Görev değişimi

Kuzey Kıbrıs'ın önde gelen firması Ektam Kıbrıs Ltd, yeni bir yapılanmaya gitti

Görev değişimi
banner598
Üretim, istihdam ve sağladığı katma değer ile, Kuzey Kıbrıs'ın önde gelen firması Ektam Kıbrıs Ltd, yeni bir yapılanmaya gitti. Kıbrıs Ektam Ltd Yönetim Kurulu’ndaki değişiklikle Güngör Sipahioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı oldu. görevi devreden Melih Sipağioğlu ise, firmaya desteğini Onursal Başkan olarak sürdürecek. 
33 yılda, 30 milyon doları aşkın yatırım yapan Ektam Kıbrıs Ltd. 5810 metrekarelik depolama alanından 38 dağıtım aracı ve 29 satış aracı ile ülkemizde 3500 noktaya ulaşıyor. 
Sektördeki gelişmeleri yakından izleyerek Kuzey Kıbrıs’ın ekonomisine ve kalkınmasına katkılarını artıran şirket, sosyal sorumluluk projeleriyle de genç kuşaklara kazanımlarını aktarıyor. Ektam Kıbrıs Ltd. öğretim kurumlarıyla işbirlikleri, destek ve bursların yanı sıra ülke sporunun her branşına da katkısını sürdürüyor.

KKTC’de bir eşi yok
1981 yılında, yüzde 75 Tamek Holding A.Ş. ortaklığıyla kurulan Ektam Kıbrıs Ltd, ilk fabrikası ile yatırım hamlesi başlattı. Ardından eklenen fabrikalar, dolum, dağıtım ve depolama tesisleriyle, günümüzde 50 milyon TL ciroya ulaşan bir firma.
Ektam Kıbrıs Ltd., başta Tamek’in Meyve Suyu, Ice Tea ve Limonata gibi gazsız içeceklerinin yanı sıra, uluslararası ve ulusal farklı markalara da dolum ve dağıtım hizmeti veriyor. 
Dünyanın en önemli markalarından biri olan Pepsi'yi Kuzey Kıbrıs'ta üreten firma, bunun yanında , Yedigün, Fruko, Charger, Fruko Soda hepsi Ektam tesislerinde şişeleniyor ve dağıtılıyor. Ayrıca; Tamsu, Tamek ve Kızılay Soda’nın dağıtımını gerçekleştiriyor.
2007 yılında kalite konusunda önemli bir atılım gerçekleştiren Ektam, alkolsüz gazsız meyveli içecek üretimi, satış ve dağıtımı, Premix Servis ve Bakım Hizmetleri Sunumu konularında, TSE-ISO-EN 9000 “Kalite Yönetim Sistemleri Belgesi” ve TSE-ISO-EN 22000  “Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Belgesi”nin yanı sıra TSE 4080 “Ürün Belgesi”ne sahip.
Tamek’in KKTC’deki önemli yatırımı Ektam Kıbrıs Ltd. Ada'nın en önemli şirketlerinden biri konumunda.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 09:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Vatandaş kib tekte calisin???

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474