banner564

Girne Üniversitesi heyeti, Eroğlu ile görüştü

Bu yıl eğitime başlayacak olan Girne Üniversitesi heyeti ziyaretlerini sürdürüyor

Girne Üniversitesi heyeti, Eroğlu ile görüştü
banner598
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Girne Üniversitesi heyetini kabul etti.
Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu kabulde yaptığı konuşmada, üniversitenin bu yıl eğitime başlayacağını kaydetti ve bilgi aktarmak ve Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun tavsiyelerini almak istediklerini söyledi.
Salihoğlu, sadece bölgenin değil tüm dünyanın ihtiyaç duyduğu konularda eğitim verecek bir kurum yaratmak amacıyla yola çıktıklarını ve bu amaçla denizcilik ve havacılığı öne çıkardıklarını söyledi.
Tüm dünyada kalifiye denizciye ihtiyaç olduğunu, bu açığın bir türlü kapatılamadığını ve ihtiyacın hızla arttığını dile getiren Salihoğlu, denizcilik için hem bu işe meraklı hem de düşünme ve karar verme yeteneği yüksek olan öğrencileri çekmek amacında olduklarını söyledi.
Tüm dünyada son yıllara kadar eğilimin alaylı pilot yetiştirme yönünde olduğunu ifade eden Salihoğlu, ancak artık üniversite mezunu havacılara da ihtiyaç duyulduğunu, hem Türkiye hem KKTC hem de dünyada havacılık alanında açığın çok fazla olduğunu anlattı. Salihoğlu havacılık alanında da akademik düzeyde kalifiye eleman yetiştirmek istediklerini belirtti.

“Maddi durumu yetersiz olanlara burs...”
Özelikle havacılık eğitiminin pahalı olduğunu dile getiren Salihoğlu, yetenekli ancak maddi durumu yetersiz kişilere de eğitim imkanı tanımak için sadece temel eğitim giderlerini alıp, mezun olduktan sonra diğer ödemelerin yapılabileceği bir tür burs imkanı sunduklarını kaydetti.
Salihoğlu, hem havacılık hem de denizcilik eğitimin iş garantili eğitimler olduğunu da söyledi.
Eroğlu’nun Kıbrıs müzakerelerinde akademisyenleri kullanmasının üniversiteler için memnuniyet verici olduğunu da dile getiren Salihoğlu, KKTC devletinin ihtiyaç duyduğu her konuda bilgi ve görüş üretmenin görevleri olduğunu da dile getirdi.

Eroğlu: Aranılan meslekler
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Girne Üniversitesi’nin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu ve denizcilik ile havacılığın aranılan meslekler olduğunu kaydetti.
Bunların masraflı eğitimler olduğunu ancak üniversitenin burs yöntemiyle bunları çözdüğünü ifade eden Eroğlu, üniversitenin yetenekli kişileri bu branşlara alarak sağlam meslek sahibi üniversite mezunları yetiştirmeyi prensip olarak kabul ettiğini söyledi.
YDÜ’nün gelişen, başarılı eğitim sunan ve hastanesiyle önemli hizmetler veren önemli bir kuruluş olduğunu belirten Eroğlu, kurulduğu günden beri yanında oldukları ve takip ettikleri bir üniversite olduğunu ifade etti. Eroğlu bu gelişmeleri görmenin de kendilerini memnun ettiğini kaydetti.
Hükümet edenlerin ve kendisi gibi konumlarda olanların akademisyenlerden yararlanmasının da son derece yararlı olduğunu aktaran Eroğlu, müzakere heyetinde ve danışma kurulunda akademisyenler bulunduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473