banner564

İhracat artacak

Başbakan Erhürman, Tütün Kurumu’nda üretimin artırılması yönünde önemli potansiyel bulunduğunu söyledi

İhracat artacak
banner598

Başbakan Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Tütün Kurumu’nda üretimin artırılması yönünde önemli potansiyel bulunduğunu belirterek,  ihracat olanaklarının geliştirilmesi için çalışılacağını vurguladı.
Başbakan Erhürman , Türkiye Cumhuriyeti ayağında  yapılacak girişimlerle Libya ve  Irak’a ihracat yapabilme noktasında olunduğunu söyledi.
Başbakan Erhürman, Kıbrıs Türk Tütün Kurumu ve fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu, yetkililerden fabrika hakkında ayrıntılı bilgi aldı.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali’nin  de eşlik ettiği ziyarette, Fabrika Genel Müdürü Selahaddin Bayırkan ve Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Bayırkan:Ciddi çalışma 
Fabrika Genel Müdürü Selahaddin Bayırkan, 2002-2013 yılları arasında fabrikanın biraz hantal bir durumda kaldığını, o yıllarda 3 tane ürün bulunduğunu ve 2013’ün 378 bin TL gibi bir zararla kapandığını anlattı.
2017 yılı içinde fabrikanın yenilendiğini, günün teknolojisine uyarlandığını ve tüm çalışmaların üretimi aksatmadan yapıldığını ifade eden Bayırkan, geçen yıl 9 milyon gibi bir kar elde ettiklerini aktardı.
Kurumlarının geçen sene devlete 26 milyon 578 bin TL  katkısı olduğuna  vurgu yapan Bayırkan, bu yılki hedefin 37 milyon TL olduğunu kaydetti.
Fabrikada 35 çalışan olduğunu bunların KKTC vatandaşı olduklarını anlatan Bayırkan, 48 de dağıtımcı bulunduğunu, ancak bunların kendi bünyelerinde çalışmadığını kaydetti.

100 öğrenciye burs 
Bayırkan, bir de sosyal sorumluluk projesine imza atarak 100 üniversite öğrencisine burs verdiklerini belirtti.
Fabrikada işlenen  tütünün büyük  bölümünün Türkiye’den geldiğini, bir miktar Polonya ve Ürdün’den alındığını belirten Bayırkan, fabrikada sadece filtreleme ve paketleme yapıldığını kaydetti.
Karpaz’da üretim
Karpaz’da üretim konusuna da değinen Bayırkan, bu konuda girişim yapılabilmesi için Başbakan Erhürman’dan yardım istedi. 
Bayırkan Başbakan Erhürman’a hedeflerini ilettiklerine işaret ederek, Başbakan’ın kendilerini ziyaretinden büyük bir heyecan duyduklarını söyledi.

Erhürman:Bizim ürünümüz 
Başbakan Tufan Erhürman, fabrikada incelemelerde bulunduktan sonra  yaptığı açıklamada, Harup Fabrikası ardından da, Kıbrıs Türk Tütün Endüstrisi LTD. Şirketi’ni ziyaret ettiklerini belirterek, zaman yaratıp üretim yapılan tesisleri ziyaret etmeye çalıştıklarını kaydetti.
Tütün Kurumu’nda modern, teknolojisi yenilenmiş bir tesisle karşılaştıklarına dikkat çeken Başbakan Erhürman, ihracat olanağı bulunan ve onun yolları araştırılan bir tesisle karşı karşıya olduklarını söyledi.
Kıbrıslı Türklerin, iç piyasada da artık yeni markalarıyla önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan  Erhürman,”Göğsümüz kabararak bizim ürünümüz diyoruz, çünkü bu markayı burada yaratmışlar, burada çalışan, istihdam edilen işçilerin hemen hemen tamamı KKTC yurttaşı” dedi.
Kendilerini heyecanlandıran başka bir proje olarakta,  eskiden olduğu gibi Karpaz bölgesinde, Ziyamet’te, Boltaşlı’da tütün üretimini yeniden gündeme almak istediklerini vurgulayan Başbakan Erhürman, onun da yapabilmesi halinde hem niş diyebilecekleri ürünlerin ortaya çıkacağını, hem tarımsal üretimle sanayi, üretimini bir araya getirebileceklerini ve daha çok istihdam yaratabileceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2018, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473