banner564

Yeni siyaset şart

UBP lideri Tatar, Kıbrıs’ta artık bir ortaklık cumhuriyetinin kurulmayacağının ortaya çıktığını söyledi

Yeni siyaset şart
banner598

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ta artık bir ortaklık cumhuriyetinin kurulmayacağının ortaya çıktığını söyleyerek, yeni bir siyasetin ortaya konulması gerektiğini kaydetti.
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, katıldığı bir televizyon programında Güney’de bir Rum Devleti, Kuzey’de bir Türk Devleti olması gerektiğini dile getirerek Tatar, “Bu iki Devlet yan yana barış içinde yaşamalı, işbirliği yapmalıdır. Görüşmeler bunun için yapılmalıdır. Barış ancak bu şekilde korunur inancındayım. Kıbrıs Türkü, ortada duran Rum tutumuna güvenemez, geleceğini teslim edemez” dedi.
 “Akıncı’ya meydanı boş bırakmayacağız derken ne demek istediniz” şeklindeki bir soruya karşılık ise Tatar, kendisinin ana muhalefet partisi lideri olduğunu, kendisi görüş ortaya koyarken partisine, tabanına, halkına baktığını kaydetti.
 “O taban, o kitle bana Kıbrıs konusu için ‘ Rum oyunları için artık yeter’ diyor. Rum oyalamaları bizi bir yere götürmüyor. Hele hele Crans Montana’da olanlardan sonra Sayın Akıncı’nın hala Guterres Çerçevesi’nde görüşmelere hazır olduğunu söylemesine bizim tabanımızdan büyük tepki var. Bizim insanımız acaba nerelere sürükleneceğiz endişesi içindedir” ifadelerini kullanan Tatar, Akıncı’nın Cumhurbaşkanı olduğunu fakat Meclis’in by-pass edilmemesi ve gelişmelerin Meclis ile daha sık paylaşılması gerektiğini belirtti.

Halk bizi hükümette istiyor
Halkın UBP’yi hükümette görmek istediğini vurgulayan Tatar, sözlerine şöyle devam etti:
 “Hükümetle ilgili kimse ile görüşmemiz yok. Bütçeye hazırlanıyoruz. Komitelerimizi yaşama geçireceğiz. İktidara gelir gelmez yapacaklarımızı hazırlayacağız. UBP’yi hükümette görmek isteyen halktır. Yolda, sokakta bu hükümetten memnuniyetsizlik vardır. İnsanlar bizi gördüğü zaman ‘ ne zaman hükümete geleceksiniz. Bunlar artık gitsin’ demektedir. Günü gelirse ve hükümet giderse yetkili organlarımız ne derse onu yapacağız.”

Protokol olmadan bütçe olmaz
Hükümetin Türkiye ile ekonomik ve mali protokol imzalamadan bütçe hazırlamasının yanlış olduğunu da savunan Tatar, “Bütçede muazzam bir açık var. 2016-2018 protokolü iyi yönetilemedi. Oradaki reformlar için öngörülen kaynaklar KKTC’ye aktarılamadı. Türkiye ile imzalanması gereken 2019-2022 Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü daha ortada yok. Böyle bir şey olamaz. O protokoller imzalanmada bütçe nasıl olur? O protokollerde kaynaklar, yatırımlar belli olmalı ki bütçe doğru şekillensin. Başbakan biz hazırız diyor ama karşı taraftan bir şey yok. Teknik heyetler çalışmalarını tamamladı mı? Bana gelen bilgilere göre tamamlamadı. Dolayısıyla hükümetin bu bütçesi tamam değildir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2018, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473