banner564

Tüketicilerden boykot uyarısı

Kansorejen Alfatoksin maddesi yüzünden imha edilen süt miktarı 100 tona çıktı

Tüketicilerden boykot uyarısı
banner598

Pelin YÜKSELAY
Arpa sıkıntısı çeken üreticilerin, hayvanlarına küflenmiş mısır yemi vermeleri sonucunda sütlerde çıkan alfatoksin denilen kansorejen madde sorunu giderek büyüyor. Dökülmek imha edilen süt oranı 100 tona yaklaştı. Bu da hayvancının 300 bin TL değerindeki sütünün döküldüğü anlamına geliyor. 
Çaresiz hayvancılar, soruna çare beklerken, vatandaşlarda tedirgin durumda. Alfatoksin maddesinin sadece süte değil, yumurtaya ve ete geçebildiği de biliniyor. Bu madde başta karaciğer kanseri olmak üzere birçok ölümcül karaciğer hastalıklarına davetiye çıkarıyor. 
Tüketiciler Derneği endişeli
Tüketiciler Derneği, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında durumu endişe ile karşıladıklarını bildirdi.
Açıklamada şunlar kaydedildi: “Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, sütün her damlasının denetiminin yapıldığını söylerken tespit edildiğini açıkladığı 57 ton sütün imha edilmiş olduğunu söylememesi en temel besin maddesi olan sütün tüketiciler için “Gıda Güvenliğini” riske soktuğunu Derneğimiz önemle vurgulamaktadır. Derneğimiz alfatoksinli sütün diğer sütle karıştırılıp piyasaya sürüleceği endişesi taşımakta olup tüketicileri özelikle çocuklarımızı böyle bir kanserojen tehlikesine karşı korumakta kararlı bulunmaktadır.” 
Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık  “Alfatoksinli Sütlerin” imha edilmemesi halinde ülke genelinde “Süt ve süt  ürenlerine genel boykot” başlatacakları konusunda da uyarıda bulundu. Işık, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nı göreve davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473