banner564

Kaçak bahane

Nazım Çavuşoğlu, belediyeler tarafından açıklanan su fiyatlarında 4 TL’nin üzerindeki rakamların gerçekçi olmadığını savundu

Kaçak bahane
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, belediyelerce açıklanan su fiyatlarını değerlendirerek, “4 TL’nin üzerindeki fiyatlar gerçekçi değil” dedi. Bakan Çavuşoğlu, su fiyatını 4 TL ve altında belirleyen belediyelere teşekkür ederek, bunun üzerinde bir fiyatın kabul edilebilir olmadığını ifade etti. 
Çavuşoğlu, belediyelerin kaçak metraj ve lokasyonuyla ilgili bilgi talep ettiklerini ancak belediyelerin yüzde 50 kaçak olduğunu ifade ettiğini belirterek, bunun inandırıcı olmadığını kaydetti. 
4 TL’nin üzerinde su fiyatı belirleyen belediyelerde fiyatın yeniden değerlendirilmesi için mücadele vereceğini vurgulayan Çavuşoğlu, suyun fiyatının 3,50 TL olması gerekliliğine dikkat çekti. 
Su fiyatını 4 TL’ye kadar belirlemiş olan belediyelerin gerçekçi bir yaklaşım ortaya koyduğunu belirten Çavuşoğlu; Vadili, Paşaköy, Büyükkonuk gibi söz konusu belediyelere teşekkür etti. 

“Su fiyatını yüksek bulanlar siyaset yapıyor”
Çavuşoğlu, TC’nin 6.63 TL olan talebinin, pazarlıklar sonucu 2.30 TL’ye çekildiğini anımsattı. Fiyatı belirleyen bileşenlerin tek tek ele alınması yerine toptan bir pazarlık yapıldığına dikkat çeken Çavuşoğlu, “su fiyatını eleştirenlerin de bu fiyatın makul olduğunu bildiğini ancak siyaset yapmaya çalıştıklarını” söyledi. 
Bakan Çavuşoğlu, “KKTC Su Temin Projesi” kapsamında, birçok yatırım yapıldığını, 480 Km hat çekildiğini, 250 Km’lik ara hatların da çekileceğini ifade ederek, fiyatın TC ve deniz geçişinde yapılan yatırımlar dışında tutularak 2.30 TL’ye kadar düşürüldüğünü hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2016, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474