banner564

Örnek dayanışma

Lefke ve Güzelyurt sağlık ocağı ile Cengiz Topel Hastanesinin daha çağdaş hizmet verebilmesi için ortak çalışma başlatıldı

Örnek dayanışma
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN
Lefke ve Güzelyurt Sivil Toplum Örgütleri; Lefke Sağlık Ocağı, Cengiz Topel Hastanesi ile Güzelyurt Sağlık Ocağı’nın ilçe insanına daha çağdaş ve etkin kamu sağlık hizmeti verebilmesi için ortak çalışma başlattı. 
Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, Kalkanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Lefke Turizm Derneği, Akçay Kültür Sanat Derneği, Denizli/Gemikonağı Kalkındırma Derneği, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği ile Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği; “Lefke-Güzelyurt Kamu Sağlık Hizmetleri İyileştirme Projesi”ni dün düzenledikleri basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı. 
Yedi sivil toplum örgütü adına söz alan Reşat Kansoy, sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’na da aktardıkları sorunları hakkında basına bilgi verdi. 
Kansoy, 7 sivil toplum örgütünün imzası ile yayımlanan ve sağlık emekçilerinin özlük haklarının yeniden düzenlenmesi ile başlayan “Lefke- Güzelyurt Kamu Sağlık Hizmetleri Projesi”ni şöyle özetledi: 
“Cengiz Topel Hastanesi’nde aktif görev yapan doktor sayısı en kısa sürede arttırılmalıdır. Kardiyoloji dalında en az bir hekimin ilçede görev yapması sağlanmalıdır. 
Cengiz Topel Hastanesi’nde radyoloji uzmanı ve ultrasound cihazı eş zamanlı hizmet vermeye başlamalıdır. 
Güzelyurt ve Lefke Sağlık Ocakları, 24 saat verimli sağlık hizmeti verecek duruma getirilmelidir. 
Hızır servis ve hemşire görevlilerinin sayısı artırılmalıdır. Hekim kadrolarıyla takım çalışması yapmaları sağlanmalıdır. 
Güzelyurt Sağlık ocağına acil tetkikler için küçük ölçekli laboratuar kurulmalı, laborant istihdamı yapılmalıdır. 
Güzelyurt sağlık ocağı, yirmi bin belde nüfusuna tam gün hizmet verebilecek şekilde yaşam bulmalı ve Cengiz Topel Hastanesi’nin yoğunluğu hafifletilmelidir.” 

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474