banner564

Kaynak Türkiye’den

Tarım sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen alanlarda 5 milyon TL faiz destekli yatırım ve işletme kredisi sağlanacak

Kaynak Türkiye’den
banner598

 Tarım sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen alanlarda, faiz destekli yatırım ve işletme kredisi sağlanacak. 5 milyon TL’lik kaynak için başvurular, TC Ziraat Bankası tarafından Kurban Bayramı’ndan sonra alınacak.

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi kaynaklı, 2018 Yılı Faiz Destekli Zirai Kredi Programı Projesi, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile TC Ziraat Bankası AŞ arasında “KKTC’de Tarımsal Amaçlı Faiz Destekli Kredi Uygulamasına İlişkin İşbirliği Usul ve Esasları” protokolü imzalanarak, açıklandı.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, program kapsamında, tarım sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen alanlara ve konu başlıklarına katkı koyabilmek amacıyla faiz destekli yatırım ve işletme kredisi sağlanacak. 
Programdan, tarımsal faaliyetlerle iştigal eden gerçek ve tüzel kişiler faydalanacak.
Yatırım kredileri için 100 bin TL’ye kadar, işletme kredileri için 40 bin TL’ye kadar kredi kullanımı için faiz desteğinden yararlanılabilecek. Kaynak miktarı ise toplam 5 Milyon TL.

Kredi programı 2010 yılından beri uygulanıyor
2010 yılından beri uygulanmakta olan Tarımsal Amaçlı Faiz Destekli Zirai Kredi Programı kapsamında, toplam bin 655 gerçek/tüzel tarımsal işletmeye yaklaşık 119 milyon TL kredi kullandırıldığı belirtildi.
Bakanlık açıklamasında, 47,5 milyon TL’lik faiz desteğinin T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği finansmanı ile sağlandığı ve bu bağlamda programın tarım sektörünün gelişimine önemli katkıda bulunduğu ifade edildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473