banner564

KKTC yaşatılacak

14 Ağustos 1974’te şehit düşenleri anma programında konuşan Töre, Anavatanla yavru vatanın etle tırnak gibi olduğunu belirtti

KKTC yaşatılacak
banner598

 Rahme ÇİFTÇİOĞLU 

14 Ağustos 1974’te Haspolat’ta şehit düşenler, Haspolat Şehitliği’nde dün düzenlenen törenle anıldı.
Törene, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Haspolat 2. Piyade Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Cumhur Pıçakçı, muharip derneklerden temsilciler, Haspolat Muhtarı Asım Egemen ve Haspolat halkı katıldı.
Töreni takdim eden Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Sekreteri Çetin Serez, Haspolat bölgesinde yaşayan Kıbrıslı Türklerin yaşamına ve hürriyetine göz koyan Rum-Yunan ikilisine karşı savaşan askerlerin 14 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı’nda şehit düştüğünü, bugün de burada şehit düşen 15 şehidi anmak için toplandıklarını söyledi.

Töre: Baskılara diren Türkiye
Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, törendeki konuşmasında Kıbrıs’ın sadece Kıbrıslı Türklerin değil, Türk milletinin milli davası olduğunu söyleyerek, uluslararası aktörlerin Kıbrıs’ta, Türk milleti üzerinden oyun oynamaya çalıştığını söyledi. 
Anavatanla yavru vatanın etle tırnak gibi olduğunu da belirten Töre, Türkiye’ye, “Baskılara diren, boyun eğme, KKTC seninle, seninle olmaya devam edecek” diyerek seslendi. 

Bayar: Devleti yaşatmak boynumuzun borcu
Anma töreninde konuşan Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar, “Şehitler sayesinde bugün bir devlete sahip olduk. Bu devleti yaşatmak bizim boyumuzun borcudur. Artık 1974’e geri dönülemez” dedi.
Kıbrıs Türk Barış Harekatı Gaziler Derneği Genel Başkanı Adil Çümen, 20 Temmuz Barış Harekatı’na Bolu Komando Tugayından katıldığını belirterek, yaşadıklarını anlattı.

Muratağa, Sandallar ve Atlılar şehitleri anıldı
Öte yandan Muratağa, Sandallar ve Atlılar köylerinde Rumlar tarafından 14 Ağustos 1974’te katledilen 126 kişi, Muratağa-Sandallar Şehitler Anıtı önünde ve Atlılar Şehitliği’nde düzenlenen törenlerle anıldı.
Törenlere Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, bazı milletvekilleri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Muratağa-Sandallar Şehitler Anıtı önündeki törende Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ile Muratağa - Atlılar - Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği (MASDER) Başkanı Ahmet Aşır birer konuşma yaptı.
Şehit torunu Ayşe Güler Akın’ın şiir okuduğu tören dua okunmasıyla sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473