banner564

İş bulup çalıştı

Türkiye’de Kırmızı Bültenle aranan terör örgütü üyesi Bülent Düz’ün 2010’dan bu yana KKTC’de rahatça yaşadığı belirlendi

İş bulup çalıştı
banner598

 Suna ERDEN

Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan Türkiye’de yargılanarak 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Hüseyin Düz’ün yıllardır KKTC’de yaşadığı ortaya çıktı. 
Erzurum’da 2009 yılında işlediği suç nedeniyle aranan şahıs olan ve gıyabında yargılanarak ağır ceza mahkemesi kararı ile 2014 yılında mahkum edilen zanlının, yargı süreci devam ederken 2010 yılında ülkeye geldiği öğrenildi. 
Türkiye’de Kırmızı Bülten ile aranan Düz’ün Girne’ye bağlı Alsancak bölgesinde yerleştiği, orada iş bulup çalıştığı  belirtildi.Türkiye’den gelen iade talebi ile Alsancak’ta gözlatına alınan zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada, zanlı hakkında 2014 yılında Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl 3 ay hapislik cezası kararı verildiği ve Erzurum Cumhuriyet Savcılığı’nın konuyu emineyet yetkililerine bildirdiği belirtildi. Zanlının KKTC’de olduğunun tespit edilmesi üzerine Türkiye’den iade talebi geldiği ifade edilerek, işlemlerin tamamlanması için zanlının 30 gün süre ile cezaevinde kalması talep edildi. Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474