banner564

Eylül’de yeni kriz

Amerikan Exxon ve Katar petrol şirketlerine yeni sondajlar için gerekli izinler veriliyor

Eylül’de yeni kriz
banner598

   Exxon Mobil-Qatar Petroleum’un, 2018 yılının dördüncü çeyreğinde art arda yapacağı iki sondaja ilişkin son detaylarla ilgili düzenlemeleri yapması için, önümüzdeki Eylül ayının ilk haftasında gerekli tüm izinlere sahip olacağı ifade edildi.

   Fileleftheros gazetesi “ExxonMobil’in Yetkilendirilmesi Tamamlanıyor” başlıklı haberinde, sondajların yılsonunda başlamasının beklendiğini yazdı.
   İznin, 10’uncu parselin doğu yarısında gerçekleştirilecek olan iki veya daha fazla sondajla ilgili olacağını yazan gazete, böylece ExxonMobil-Qatar Petroleum’un geri sayıma başladığını, çünkü “gelecek vaat eden bir hedef olan Delfini” hedefindeki sondajın başlamasına 100 günden daha az bir zaman kaldığını, “Glafko” hedefindeki sondajın da yılsonundan önce başlayacağını ifade etti.
“Elindeki bilgilere” dayanarak, şirketler grubunun gerekli araştırmalarla da desteklenmekte olan başvurularının, yetkili devlet birimleri tarafından benzeri görülmemiş bir gizlilikle incelendiğini kaydeden gazete, ilgili yasanın bu gibi durumlarda buna izin vermekte olduğunu belirtti.
Çevresel onaylarla ilgili başvurunun incelenmesinin 30 Temmuz tarihinde yapıldığını ve özellikle destek üssü konusunda ek şartlar konulmasına karar verildiğini yazan gazete, bunların Eylül ayının ilk haftasında verilecek olan iznin içerisinde yer alacağını ifade etti.
   Sondajı gerçekleştirilecek olan sondaj kulesinin, dünyadaki en modern sondaj makinelerinden biri olduğunu ve İngiliz bayrağı taşımakta olduğunu belirten gazete, bunun şu an bekleme ve hazırlanma aşamasında olduğunu da ekledi.

Kuvelis’in endişesi

   Alithia gazetesi ise haberinde, Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Fotis Kuvelis’in, tek yanlı olarak ilan edilen sözde Rum MEB’i alanında, gerginlik yaşanması olasılığı endişesini paylaşmakta olduğunu yazdı.
   Haberde, Kuvelis’in bir radyoda verdiği demeçte, sükûnetin geniş bölge için gerekli olduğunu ve Yunanistan’ın iyi komşuluk ilişkileriyle ilgilendiğini, ancak Türkiye’nin önümüzdeki dönem içerisinde Rum MEB’i içerisinde gerginlik yaratacak eylemlerde bulunması olasılığını dışlamadığını söylediği ifade edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473