banner564

Memba kalitesinde

Murat Acu, Türkiye’den KKTC'ye temin edilen suyun yüzde 70’lik bölümünün gönül rahatlığı ile içilebileceğini söyledi

Memba kalitesinde
banner598
Türkiye Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, "Türkiye’den KKTC'ye temin edilen su ile ülkenin yüzde 70’lik bölümünde memba kalitesinde içme suyu sağlanmıştır" dedi.
DSİ Genel Müdürü Acu, KKTC'deki temasları çerçevesinde "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında Güzelyalı arıtma tesisinde ve inşaatında sona gelinen dağıtım hatlarında incelemelerde bulundu.
Ardından Lefkoşa’da altıncısı düzenlenen Uluslararası Avrasya Mimarlık Mühendislik ve Tasarım Okulları Festivali'ne katılan Acu, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye’den KKTC'ye temin edilen su ile ülkenin yüzde 70’lik bölümünde memba kalitesinde içme suyu sağlanmıştır" diye konuştu.
Genel Müdür Acu, proje kapsamında halen KKTC'de 23 belediye ile abonelik sözleşmesi imzalandığını belirterek, belediyelerin 19'una da su temin edildiğini vurguladı.
Kalan 4 belediyeye de ekim ayı içerisinde su verileceğini kaydeden Acu, şunları söyledi:
"Dünya’da bir ilki hayata geçirdik. 17 Ekim 2015 tarihinde Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın iştirakiyle hizmete alınan Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi ile Alaköprü Barajı’ndan alınan su, 80 kilometre uzunlukta, deniz yüzeyinden 250 metre derinlikte ve askıda geçmekte olan boru hattı ile Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajı’na aktarılmaktadır. Bizlere böylesi zor bir projede destek veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı’ya, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, KKTC Başbakanı Sayın Hüseyin Özgürgün’e, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na, KKTC’nin çok değerli bakanlarına şükranlarımı sunuyorum."

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474