banner564

Ana ve yavru uyum içinde

Anastasiadis ve Çipras müzakerelerde nasıl bir yol izleneceğini belirledi, garantilerin bu şekliyle devamının mümkün olmadığı konusunda görüş birliğine vardı

Ana ve yavru  uyum içinde
banner598
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras önceki gün akşam Atina’da görüştü.
Alithia gazetesi, “Menüde Kıbrıs Sorunu Olan Kapalı Yemek – Çipras ve Anastasiadis Dün Akşam Atina’da Atılacak Adımları Belirlediler” başlıkları altında manşetten verdiği haberinde, AB Akdeniz Ülkeleri Toplantısı (Med Group) için dün Atina’ya giden Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın akşam yemekte bir araya geldiklerini yazdı.
Gazete, söz konusu yemeğe Anastasiadis ve Çipras’ın dışında sadece Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis ve Yunanistan Başbakanlık Müdürü Vangelis Kalpidakis’in katıldıklarını, Anastasiadis’in Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin hangi aşamada bulunduğu hakkında Çipras’a bilgi verdiğini belirtti.
Gazete, elde ettiği bilgilere göre, Anastasiadis ve Çipras’ın Kıbrıs Rum tarafının müzakerelerde nasıl bir yol izleyeceğini belirlediklerini ve garantiler konusunda çeşitli senaryoları, Yunanistan’ın bu konudaki önerileri ve bazı yeni fikirler çerçevesinde masaya yatırdıklarını vurguladı.
Haberde, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın garantilerin şimdiki şekliyle devamını kabul etmedikleri, ancak Kıbrıslı Türklerin endişelerini de anlayarak, adadaki her iki tarafı tatmin edecek çözümleri görüşmeye hazır oldukları belirtildi.

Partilerden Anastasiadis’e tepki 
Öte yandan Merkez sağ siyasi partilerin, Kıbrıs sorunu müzakereleriyle ilgili “karartma yapıldığı” konusunda Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e tepki gösterdikleri bildirildi.
Haravgi gazetesinin haberine göre, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Ulusal Konsey ve partilere dağıtılan belgeler aracılığıyla bilgilendirme yapıldığını ancak Anastasiadis’in söylediklerinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığını tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.
DİKO Basın Sözcü Vekili Athos Andoniadis ise, Anastasiadis’in kendisine güvenilmesini istediğini ancak yalan söylemekten vazgeçmesi ve verdiği sözleri tutması gerektiğini kaydetti.
Simerini gazetesi de, Rum Meclisi Eski Başkanı Yannakis Omiru’nun konuyla açıklamasına yer verdi. Gazeteye göre, Omiru, Anastasiadis’in müzakerelerde şu ana kadar gelinen aşamayla ilgili, detaylı olmasa da, genel görüntüye dair bilgilendirme yapmasının zamanının geldiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2016, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473