banner564

Hap yerine gün sayacak

Tasarrufunda extacy türü uyuşturucu hap bulunan zanlı Mehmet Can Karaozan tutuklu yargılanmak üzere 2 ay süre ile cezaevine gönderildi

Hap yerine  gün sayacak
banner598
Başkent Lefkoşa’da tasarrufunda extacy türü uyuşturucu hap bulunan zanlı Mehmet Can Karaozan teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Zanlı ile birlikte ilk olarak soruşturma maksatlı tutuklanan 17 yaşındaki T.T bağlantısı olmadığı için serbest bırakılırken diğer zanlı Alper Baran Tutucu ise Tatlısu’daki ikametgâhında 1 adet uyuşturucu hap bulunduğu için Gazimağusa Narkotik polisine tespit edildi.
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis, zanlı Mehmet Can Karaozan'ın   5 Eylül 2016 tarihinde, Mimar Mehmet Vahip Caddesinde aynı araçta bulunduğu zanlı Alper Baran Tutucu ile kasten ve kanunsuz olarak polis aracına çarptıktan sonra olay yerinden kaçtıklarını ancak takip edilerek tutuklandıklarını söyledi. 
Polis olayın akabinde  zanlılardan Mehmet Can Karaozan'ın evinde yapılan aramada buzluk içerisinde kavanozda muhafaza edilen extacy türü uyuşturucu hap bulunduğunu belirterek zanlının konu ile ilgili gönüllü ifade verdiğini söyledi. 

Hapların bir kısmını satmış…
Polis, zanlının ifadesinde konu hapları 3 Eylül 2016 tarihinde Ercan Havaalanından 182 adet olarak getirdiğini bir kısmını tükettiğini, bir kısmını da sattığı beyanında bulunduğunu ifade etti. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Alev Ulunay zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile tutuklu yargılanmasının uygun olacağına kanaat getirerek 2 ay süre ile cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak beklemesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473