banner564

Liderler görüşecek

BM’nin Barış Gücü Basın Sözcüsü Sıddık, “Çözüme odaklanıldığı bu günlerde saat uygulaması gibi konular, Kıbrıs’taki iki tarafça ele alınmalı” dedi

Liderler görüşecek
banner598
KKTC Bakanlar Kurulu’nun önceki gün aldığı yaz saati uygulamasının devamı konusundaki karar, Kıbrıs’ın iki tarafında geniş yankı uyandırdı. Diyalog’un dünkü sayısında ‘Rumlarda saat 7 olduğunda bizde 8’i gösterecek, Liderler bu duruma ne diyecek’ başlığı ile çıkan haber özellikle sosyal medyada günün tartışma konusu oldu. Liderlerin bugünkü görüşmesinde konunun gündeme gelmesi bekleniyor.  Birleşmiş Milletler’in (BM) Kıbrıs’taki Barış Gücü Basın Sözcüsü Alim Sıddık, KKTC hükümetinin, Türkiye Bakanlar Kurulunun Ekim ayından sonra yaz saati uygulamasının devam etmesi ile ilgili kararını uygulama kararı üzerine bir açıklama yaptı.
Sıddık, böylesi konuların nasıl ve ne zaman ele alınacakları kararının Kıbrıs`ta iki tarafa bağlı olduğunu söyledi.
Kıbrıs Haber Ajansı`na konu hakkında açıklamada bulunan BM yetkilisi, BM`nin Kıbrıs sorununa en yakın zamanda bir çözüm bulunması amacıyla yapılan çalışmalara odaklandığını ve böylesi konuların nasıl ve ne zaman ele alınacağının iki tarafa bağlı olduğunu söyledi.

Rum basını kararı geniş gördü…
KKTC’nin bu yıl 30 Ekim’de geçilmesi öngörülen kış saati uygulamasını hayata geçirmeme kararı Rum basınında yer buldu.
Politis gazetesi: “Saatlerde De Uzlaşma Başarısızlığı –Bölünmüş ve 30 Ekim’den İtibaren Bir Saat Farklı Ada – Yazda Kalıyorlar” başlıklarıyla manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, KKTC’de yaz saatinin uygulamadan kalkmayacağı haberine geniş yer verdi.
Gazete, Türkiye’nin bu yöndeki kararının KKTC’de de uygulanacağını ve adada yaratacağı karmaşa bir yana durumun Kıbrıslı Türkler tarafından “esprili bir şekilde karşılandığı” yorumunda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2016, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474