banner564

Merkel’e mesaj

Cameron, Avrupa Birliği’nden istediklerini alamazlarsa ülkeyi 2017’de planlanan referanduma götürmede kararlı olduklarını söyledi

Merkel’e mesaj
banner598
İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya’nın İngiltere’nin Avrupa Birliği içerisinde kalmasını istediğini belirterek "Eğer gerekeni almazsam hiçbir şeyi ihtimal dışı bırakmam" dedi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in bu hafta İngiltere’nin başkenti Londra’ya yapacağı resmi ziyaret öncesinde İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Cameron, İngiltere’nin “kırmızıçizgi” olarak tanımladığı belirli politikalar üzerinde daha fazla kontrol elde etmemesi halinde ülkeyi 2017 yılında planlanan referanduma götürmeye kararlı olduğu söyledi.
Cameron, İngiltere’nin AB üyeliği konusunun Merkel’le Londra yapılacak görüşmede gündem gelebileceğine işaret ederek “Görüşmelerimizi bir parçası olacağını düşünüyorum. En önemli olan sosyal yardım sistemimizde değişiklik yapabilir durumda olmamız. Kilit alanlar; tek pazarın korunması, daha sıkı bir birliğin sağlanması, regülasyonlar ve sosyal yardımlarla ilgili önlem paketi üzerinde oy kullanabilir olmak” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474